Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Hvordan kan sorg føles?

Vi kan alle opleve sorg, når vi mister nogen vi holder af.

Følelsen af sorg kan komme og gå. Måske har du det helt fint nogle dage, og andre dage er det rigtig svært at være i. 

Selvom sorgen er fælles for os, når vi mister. Så er det meget forskelligt, hvordan vi mærker den. Her kan du blive klogere på sorgen, og hvordan den kan mærkes.  

Det er ikke sikkert, du oplever alle reaktionerne. Men det kan måske hjælpe med at forstå, hvorfor du har det, som du har det.

Sorg kan mærkes…

Når vi er sammen med venner eller familie

Det er helt normalt, at vores behov for at være sammen med andre mennesker ændrer sig. Det kan fx være du 

  • Ikke kan overskue for mange mennesker 
  • Hurtigere bliver irriteret 
  • Lettere bliver ked af det 
  • Ikke føler andre forstår dig 
  • Har ekstra meget brug for at have mennesker omkring dig

 

Husk på, at det er altid okay at sige højt, hvad du har brug for. Der skal være plads til dinefølelser, og du skal ikke presses til noget, du ikke har lyst til. 

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat