Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig samvittighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 20-årige

Tusind tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, det kan føles som en rigtig svær situation. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Først og fremmest lyder du som en meget omsorgsfuld og velovervejet ung mand. Det lyder som om, at du bare gerne vil have, at I begge to har det godt. Det kan jeg også godt forstå. Jeg vil prøve at komme med nogle råd til, hvad du kan gøre nu.

Jeg ved fra rigtig mange andre unge, som skriver herind til os, at det kan være utroligt svært at slå op med sin kæreste. Man kan have de allerbedste intentioner, hvor man ligesom du skriver, prøver at gøre det så godt som muligt. Det virker også til, at du har haft gode intentioner, og at du har prøvet ikke at såre nogen.

Men desværre er det bare ikke altid så let. Det er hverken sjovt at slå op, eller blive slået op med. Man kan ikke styre, hvordan den anden person kommer til at reagere. Uanset hvor meget man gerne ville det. Giver det mon mening?

Det er vigtigt for mig at understrege, at du intet har gjort forkert. Du har gjort det så godt, du kunne. Og det er ikke din skyld, at din ekskæreste desværre ikke lyder til at have taget det særligt pænt.

Du skriver, at du ved, hvor meget hun elskede dig og at du har haft en stor betydning for hende. Derfor tænker jeg også, at hun reagerer sådan på grund af, at hun er blevet såret. Giver det mening?

Derfor er det stadigvæk ikke okay, at hun skriver sådan til dig. Og jeg kan godt forstå, at det gør ondt at få sådan noget af vide.

Man kan godt komme til at sige nogle ting, man ikke mener, når man er vred eller ked af det. Måske kender du også godt den følelse? Det kan være, det kan hjælpe dig at tænke sådan på det.

Selvom det er rigtigt hårdt at vænne sig til at være alene, når man har været vant til at være sammen med en anden, så bliver det bedre. Også selvom det nok ikke føles sådan lige nu.

Jeg kommer derfor til at tænke på, om du kunne have lyst til at læse lidt om, hvordan andre unge kommer videre oven på et brud med deres kæreste? Der er både unge, som har oplevelser med at slå op og at blive slået op med. Du kan eventuelt prøve at søge på “slå op med min kæreste” eller “kærestesorg” herinde.

Det kan også være, du har en kammerat, en forælder, en søskende eller en onkel, du er glad for, og som du kan tale med? Der er sikkert nogle af dem, som kender til de følelser, som du går rundt med lige nu. Du er i hvert fald ikke alene. Hvad tænker du om det?

Jeg håber, du kan bruge mine råd. Ellers er du altid velkommen til at skrive igen eller ringe til os herinde på BørneTelefonen på 116111. Har sidder der altid nogle rigtigt søde rådgivere klar til at hjælpe. Og det er helt anonymt.

Kærlige hilsner fra BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat