Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Albert dyrlund død

Jeg er meget trist over Albert dyrlund er død hvad skal jeg gøre

Dreng, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år

Jeg kan godt forstå, at du er trist. Det er der rigtig mange børn og unge, som er lige nu. Du skal vide, at det er helt okay, at du bliver ked af det.

Det er et chok, når et ungt menneske pludselig dør – og jeg ved, at mange holdt meget af Albert Dyrlund, fordi han lavede en masse godt på youtube. Rigtig mange mennesker synes, at han var så sød og sjov, og han blive savnet af mange.

Derfor tror jeg også, at du måske kender nogen, der har det ligesom dig. Jeg tror, at det kan være godt for dig at tale med nogen af dem om, at du er ked af det.

Der er også nogle, som fortæller os på BørneTelefonen, at de får tanker om døden, og at det kan gøre dem bange at tænke på, at de selv eller nogle, som de kender også en dag skal dø. Man kan også få tanker om andre personer, man har kendt, som er døde.

Det er helt okay, at man kan komme til at tænke over det, men det kan også være en god ide at tale med nogle om tankerne. Især hvis du oplever, at tankerne er svære at stoppe igen eller bliver ved med at komme.

Måske kender du en god voksen, som kunne være rar for dig at tale med?

Hvis du ikke lige kender en, men gerne vil tale med en voksen, så er du meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat