Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ked af det

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg forstår dig simpelthen bare så godt. Nanna var jo ikke bare en høne. Hun var din høne – som helt tydelit betød meget for dig. Det lyder til, at du følte dig knyttet til hende.

At du har fået følelser for Nanna viser, at du er en omsorgsfuld og kærlig pige. Det er kun godt, at du kan føle kærlighed til dyr. Og ingen dyr er “finere” eller fortjener mere kærlighed end andre. Alt levende er et mirakel. Og derfor føles det også så trist, når livet stopper, og døden kommer.

Jeg forstår derfor godt, at du sørger og er ked af det over Nannas død.

Det lyder til, at din mor har det lidt på samme måde som dig. Kan du snakke med hende om det? Måske kan I sammen fortælle historier om Nanna? På den måde kan hun “leve” videre i jeres tanker.

Sorg forsvinder ikke af, at man ikke snakker om den. Faktisk er det vigtigt, at man får lov at være ked af det. Ellers vokser følelserne bare endnu mere. Og man føler sig alene.

Det kan du måske sige til din far, hvis han igen siger, at Nanna bare var en høne.

Sammen kan I måske også kigge på BørneTelefonens side om sorg. Jeg ved godt, at den mest er til børn, der har mistet et familiemedlem. Men alligevel kan I måske få nogle gode snakke om sorg og tristhed, når man oplever døden. Du finder siden her

Det var supergodt, at du tog et billede af Nanna – på den måde kan du bedre huske hende. Jeg tror, at hun på sin egen måde har mærket din omsorg og kærlighed til hende. Derfor har hun haft et godt hønseliv, selvom hun blev syg.

Jeg håber, du bliver rigtig glad for din nye høne. Selvom hun ikke kan erstatte Nanna, så kan hun måske give dig mange andre gode oplevelser.

Jeg sender dig et stort knus

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat