Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg kan ikke klarer mit liv mere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 12 år

Hvor må du føle dig alene lige nu. Og hvor er det derfor godt, at du fik den ide at skrive til BørneTelefonen.

Jeg håber, at mit svar vil vise dig, at du ikke er alene. Her på BørneTelefonen kan og vil vi meget gerne støtte og hjælpe dig.

Jeg får den tanke, at hvis bare din lærer, din mor, din far og alle dine klassekammerater så dit brev her til BørneTelefonen, så ville de virkelig forstå, at du har brug for støtte og omsorg lige nu. Og at de derfor bare slet ikke må skælde dig ud, hive dig hårdt i armen eller kalde dig racistiske ting.

Du skriver, at du føler, at du gør alting forkert. Sådan ser jeg det ikke. Jeg synes faktisk, at det er de voksne, der gør tingene forkert, når de skælder dig ud eller hjælper dig med at få det bedre i skolen.

Lige nu har du ikke været i skole siden januar. Det forstår jeg faktisk godt. Det lyder nemlig til, at det slet ikke er rart for dig at være i skolen. Og når du så samtidig har mange ting at tænke på med din far – så må det være svært at finde energien til at gå i skole.

Jeg tror, det allerbedste for dig lige nu ville være, hvis du kunne få en voksen som støtte. En som du kan tale med om det, der er svært lige nu – både hjemme og i skolen. Og en voksen som kunne hjælpe dig til møderne i kommunen.

Her på BørneTelefonen har vi det, der hedder en bisidder. En bisidder er netop sådan en voksen.

Og hvis du har lyst, vil vi meget gerne give dig sådan en bisidder.

Bisidderen kan gå med dig til dit næste møde på kommunen. Og støtte dig og hjælpe dig med at få sagt de ting, som du synes er vigtige at få talt om.

En bisidder kender rigtig meget til børns rettigheder og kan derfor også fortælle dig om de rettigheder, du har. Du har nemlig ret til at have det godt – både hjemme og i skolen.

Hvis du klikker på linket her, så vil du kunne se små film om vores bisiddere. Du vil også kunne læse mere om, hvordan bisidderne hjælper. Klik her: Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du gerne vil høre mere eller tænker, at en bisidder er noget for dig, så ring til os på 35555559.

En anden ting, du kan overveje, er at vise dit brev til BørneTelefonen og måske også mit svar til din mor og måske også til din lærer. Du beskriver så fint, at du lige nu har svært. Som du skriver i overskriften, så har du svært ved at klare livet. Og når man har det sådan, så har man brug for de voksnes hjælp.

Måske ved din mor ikke helt, hvordan hun bedst hjælper dig. Så må hun meget gerne ringe til os på ForældreTelefonen på 35555557. Vi vil også meget gerne hjælpe hende.

Hvis du bliver usikker på noget, når du læser mit svar eller har flere spørgsmål, så ring 116111 eller skriv endelig til os igen. Du får nok fat på en anden rådgiver end mig, der nu har svaret dig – men så kan du fortælle om dit brev hertil. Fx også hvad dit brevs overskrift er. Så kan den anden rådgiver finde det og læse, hvad jeg allerede har rådet dig til.

Jeg sender dig mange tanker. Og håber, at du indeni ved, at du ikke “gør alting forkert”. Du reagerer bare på den svære situation, du står i.

Og husk så, at du meget gerne må ringe eller skrive til os igen.

Kærlig hilsen til dig fra

BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat