Brev

Ked af at blive ældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære  12- årige dreng

Du beskriver virkelig fint, hvordan det kan opleves at blive ældre. Det kan være svært at opdage, at man er på vej til at blive teenager. At den leg og de aktiviteter man tidligere havde sammen med kammeraterne, den kan der pludselig være nogen, der ikke har lyst til længere.

Det kan godt føles lidt ensomt og trist, når man savner stadig at kunne være sammen på den måde, som I tidligere var og alle legede sammen. De fleste oplever det, som du så fint beskriver. Og man kan komme til at føle sig lidt ‘lost’. Hvis du forstår?

Selvom det i øjeblikket kan føles svært,  er det en af de overgange i  livet alle må igennem – og kommer godt igennem. Man har måske ikke lyst til de forandringer og vil gerne fortsætte med at have det rart og hygge sig sammen som tidligere. Netop fordi det er rart, trygt og velkendt. Og de forandringer der er igang, har man måske slet ikke lyst til, fordi det opleves lidt ukendt og lidt utrygt.

Nogle børn og unge er mere fremmelige og virker mere modne end andre. Andre føler sig mindre parate til at tage skridt ind i teenage-livet endnu. Nogen hviler mere i leg og andre måder at hygge sig på. Det er helt naturligt.

Måske er det ikke alle i din klasse, der bare sidder og kigger i telefonen. Måske er der nogen, der ligesom dig savner noget af det I tidligere lavede sammen. Hvis du kigger lidt rundt i klassen, er der måske nogen du kan få øje på, der har det lidt ligesom dig. Eller er der mon nogen, du kender fra de andre klasser eller måske fra klubben, du kunne have det rart med i frikvarteret?

Nogen har også glæde af at starte på en fritidsaktivitet, hvor de lærer andre at kende. F.eks sport, musik, teater eller andet de interesserer sig for. Så er der mulighed for at lave noget sjovt sammen med andre. Er der mon noget du kunne synes er interessant, der hvor du bor?

Det kan være du kan snakke med en i din familie, om hvordan du går og har det i øjeblikket. Eller er der måske en anden, du har tillid til, som du kunne tale med? Måske en af dine venner?

Det kan lette på trist-heden, at tale med nogen om tanker og oplevelser man har. Måske har de nogle forslag og ideer til, hvad du kan gøre, for at få det bedre igen. Hvis du synes, at det er lidt svært at tale om det, kunne du jo begynde med vise dit brev og svaret her.

Jeg håber, at du vil bruge modet, du har vist ved at skrive dette brev til at dele dine oplevelser og tanker med en du har tillid til.

Du er også velkommen til at ringe eller chatte med Børnetelefonen 116111, hvis du har brug for en snak.

Kærlige hilsner fra

Børnetelefonen

 

 

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat