Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil ikke mere.

Hej, jeg er en dreng på 17 år.

Jeg har lige slået op med min kæreste efter 2 år’s forhold.

Jeg skriver hele tiden om vi skal hygge/bolle hele tiden, jeg har skrevet at hun ikke skal kontakte mig men hver gang jeg blockere hende så laver hun en konto og så skriver hun til mig igen.

Så kan ikke blockere hende begrund af hun laver konto’er.

Hvad gør jeg?

Dreng, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 17 år,

Tak for dit brev. Åh, det er så svært når kærlighed slutter, og en af parterne har svært ved at give slip. Jeg forstår godt, at du har brug for at blokere hende, når hun bliver ved at kontakte dig.

Mit råd til dig er, at du skriver et brev til din x-kæreste. Fortæller hende på en pæn måde, at du ikke har flere følelser for hende, og at du ikke ønsker, at hun kontakter dig. Fortæl hende, at det er meget grænseoverskridende for dig, at hun ikke vil respektere dig. Jeg ved godt, at du sikkert har prøvet alt, men nogle gange skal man sige tingene flere gange. Det lyder til, at hun er helt ud af sig selv og finder vej til dig på alle måder.

Du skriver, at I har været kærester i 2 år. Har du mon så lært hendes familie at kende… Måske kunne du også snakke eller skrive med hendes forældre. Det lyder til, at din x er rigtig ked af det, og har brug for omsorg i forhold til hendes kærestesorg. Det er ikke dig, der skal give hende det, men måske du kunne finde nogen i hendes netværk, der kunne støtte hende i en periode.

Hvis hun fortsætter med at skrive til dig, kan du også anmelde hende til mediet, så de kan de muligvis blokerer hendes profil/er.

Jeg håber, du holder fast i dit mod til at få sluttet din kontakt til din x på en god måde.

Hvis du har brug for flere råd, kan du altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at hjælpe.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat