Brev

Føler mig nedtrykt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige, 18 år

Tak for din besked til BørneTelefonen. Hvor er det godt, du skriver herind.

Du fortæller i dit brev, at du lige er fyldt 18 år, og at dette har haft en negativ påvirkning på dig. Du forestiller dig, at der er en masse forventninger til dig nu, hvor du er ‘voksen’ (selvom du godt ved at der ikke er) og så føler du dig meget bagud i forhold til dine venner og jævnaldrene.

Jeg oplever mange børn og unge, der skriver til BørneTelefonen med samme problematik, fordi de føler der kan være mange forventninger udefra.

Du fortæller, at det stresser dig helt vildt – særligt med kæreste, sex osv. Du er selv jomfru og har aldrig haft en kæreste. Dine veninder har haft kæreste og sex – og det gør, at du føler dig bagud.

Jeg kan godt forstå, at det må føles svært. For vi mennesker spejler os i vores omgivelser, og det at man ikke er samme sted kan give en en følelse af at være anderledes. Men i virkeligheden er det virkelig sejt, at du tør stå op for dig selv og lytte til dine grænser i stedet for at gøre noget bare fordi, at alle andre gør det.

I dit brev fortæller du også, at det bliver uinteressant, i længden, når det udvikler sig til mere med en fyr, så føler du, at det er vildt overvældende. Du bliver mega stresset af det. Du skriver, at du føler dig presset til at udvikle noget mere, fordi det er noget de andre gør. Jeg forstår godt, at du har det sådan. Men igen er jeg simpelthen nødt til at rose dig for, at du er så god til at lytte til dig selv og dine egne grænser. For lige nu er du bare ikke der, og det er helt ok. Det viser jo blot, at du er et empatisk menneske, der ikke ønsker at sætte en anden i den situation – og kun have en overfladisk relation.

Til sidst i dit brev fortæller du, at du er megaforvirret og ked af det. Du vil gerne have en kæreste, men du gider heller ikke at nøjes med en eller anden dum fyr, der synes du er pæn. Dine følelser er HELT normale, og du er bare virkelig sej, at du ikke har taget en eller anden, blot for bare at have en kærest. Ved at lytte til sig selv og sine grænser, så ender man nemlig Ikke i dårlige eller forkerte relationer med andre.

Du spørger også til hvad, du eventuelt kan gøre. Derfor kommer jeg til at tænke på, om der er nogen der ved, hvor meget det her fylder for dig? Gad vide om det er noget, du har talt med dine venner om? Hvis ikke, hvordan vil det mon så være for dig at tale med dem om, at det kan føles som et pres. Måske de genkender noget af det, du oplever? Hvis det kunne give mening for dig at prøve at tage en snak med nogen, du holder af, så er det ikke altid så nemt at finde ud af, hvordan man skal sige det. Derfor har vi lavet den her guide, som hjælper med at få fortalt noget, der er lidt svært. Den finder du lige: her

Derudover får jeg lyst til at fortælle dig, at vi får taler med mange på din alder, som slet ikke har de refleksioner over sig selv som du har. Det er så sejt allerede at være der, og med dine strategier, så skal der nok komme en dejlig person på et tidspunkt, som passer lige til dig.

Så mit råd er, at du bare skal blive ved med at være dig selv. Du kan jo overveje om du skal tale med mennesker tæt på dig om det, du står i. Og ellers vil jeg forslå, at du laver de ting som du godt kan lide, og fyld dig selv op med gode oplevelser og selvkærlighed – så skal det andet nok komme helt automatisk, når du er klar.

Kære, seje dig. Jeg ønsker dig alt held og lykke med din. Rejse. Du er allerede godt på vej.

Husk du altid kan ringe til os. Vores rådgivere sidder klar på telefonen 24 timer i døgnet på 116111.

 

De bedste hilsner

Din rådgiver på BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat