Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning – også for børn og unge. Hvis du ikke har det godt derhjemme, har du ret til at få hjælp fra kommunen.

Du har ret til at blive passet godt på og have det godt derhjemme. Dine forældre må ikke slå. Hvis dine forældre slår dig, begår overgreb mod dig eller på andre måder ikke passer godt på dig, skal kommunen hjælpe dig.

Du kan ringe til kommunen og fortælle, hvad der foregår hjemme hos dig, og du kan være anonym, når du ringer. Du kan spørge, hvordan kommunen kan hjælpe dig. Hvis du vil have at kommunen skal hjælpe dig, skal du på et tidspunkt fortælle dem, hvem du er.

På din kommunes hjemmeside kan du finde et nummer, du kan ringe til.
Har du brug for hjælp til at finde det rigtige telefonnummer, kan du ringe til BørneTelefonen på 116 111. Så hjælper vi dig.

I nogle kommuner er der særlige afdelinger, der tager sig af at hjælpe familier, men hvis du ikke kan finde det på hjemmesiden, kan du ringe til deres hovednummer og spørge. Du kan for eksempel sige: “Hej, jeg er et barn, som har det dårligt derhjemme. Jeg vil gerne tale med en, som arbejder med børn.”