Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Selvværdsøvelse

Øvelser

Hvordan har du det med dig selv og din krop?

Hvis man har dårligt selvværd eller har det svært med sin krop, så kan det føles som om, at man har en stemme i hovedet, der hele tiden fortæller en, at man ikke er god eller pæn nok.

Det er vigtigt, at den stemme ikke bestemmer over en, for det kan være rigtig hårdt og gøre en trist. Hvis du har det sådan, kan du prøve nogle af øvelserne her:

Taler nogen grimt til dig?

Hvis man taler grimt til sig selv, er det en god ide at tænke over, om der er nogen omkring en, der har givet en de tanker. Har du en veninde, der altid siger, du ser tyk ud, eller en far der altid siger, at du er dårlig i skolen? Hvis nogen taler grimt til en, kan det gøre rigtig ondt. Husk at sige fra! Du kan fx sige: “Jeg synes ikke, det er rart, at du siger det til mig. Det gør mig faktisk ked af det”.

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat