Gamer du for meget? Afhængig af gambling?

Prøv en test for at få svaret. Eller se en film om, hvad forskellen er. Du kan også få gode råd eller læse breve og se film, hvor anonyme fortæller om at være afhængige af gaming og gambling.

Gode råd til dig der gamer eller gambler

Tal med dine forældre om gaming

Forældre kan have svært ved at forstå computerspillet. De kan skælde ud og være vrede over dit computerspil. Men det kan nogle gange handle om, at de ikke forstår det eller fx at du ikke kommer i seng eller til aftensmaden til tiden. Så hjælp dine forældre til at forstå spillet: Forklar fx hvad du spiller, hvad spillet går ud på og hvad du lærer i spillet.

Planlæg computerspillet

Du skal passe din skole og sengetider osv. Så det er en god idé at planlægge spillet efter det, du ellers skal i løbet af ugen. Spørg dine forældre, hvornår I skal spise aftensmad, og sørg for at dit spil slutter inden da. Så kan du både spise middag med familien og spille med vennerne.

En god gamer er en sund gamer

Din evne til at holde fokus i spillet er afgørende for at blive en god gamer. Fokus har både betydning for dit overblik i spillet, din reaktionsevne og din evne til ikke at blive distraheret. Ligesom Ronaldo får sund mad og massere søvn, så skal du også få det, hvis du vil være god. Sørg for at passe skolen, at røre dig, sove nok og få sund mad.

Meld dig ind i et fællesskab

Der findes mange esportsklubber og -foreninger, som dyrker diverse spil. Måske er det noget for dig at starte sådan et sted? Her får man i hvert fald fællesskab med andre unge, som gamer det samme, man får en god struktur om spillet, gode rammer og disciplin. Du kan undersøge, om der ligger en klub i nærheden af dig eller tale med dine forældre om muligheden.

Børn under 18 år skal ikke gamble

Måske kan du også godt lide at skinbette, åbne loot boxes eller sætte et bet når Astralis spiller turnering. Det er ikke tilladt for børn under 18 år at bette i Danmark. Hvis du better inden du er gammel nok øger du risikoen for at du får et problem med gambling. Derudover fjerner gambling dit fokus fra gamet.

Hvis du better alligevel så prøv at skriv ned hvor meget tid og hvor mange penge du bruger. Brug evt. app’en ”Mit Spil”

Video: gode råd om søvn

Sover du godt og sover du nok?

Det kan være svært, hvis man gamer for meget.

Få forskellige råd om søvn i video’en på vores YouTube-kanal.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat