Brev

Far & skilsmissen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10

Du skal ikke være bange. For det er ikke sandsynligt, at din far får en ny blodprop.

Dygtige læger hjælper ham. De giver ham medicin, så det ikke sker igen. På den måde behandler man mennesker med blodprop.

Din far skal bruge noget tid, så han kan få det godt igen. Det er ikke til at sige, hvor lang tid der går.

Har nogen talt grundigt med jer om blodproppen, og det der skete den dag?

Jeg kan se på dit brev, at du har brug for at vide mere om det med blodproppen. Det har din søster måske også.

Mit gæt er, at du lige nu ikke kan få øje på nogen, du kan tale med.

Det lyder som om, at du også har brug for at tale om skilsmissen, som stadig er hård for dig.

Du har prøvet at tale med din søster. Hvor er det godt, at du har prøvet. Men fordi hun er teenager, kan det føles svært (som du selv skriver)

Jeg tror, at der er en eller flere personer i din familie, som du kan bruge. Men de ved åbenbart ikke, at du har brug for at tale  noget mere med dem.

Du må derfor  hjælpe dem lidt, så de får øje på, at du har brug for nogen at tale med. De skal huskes på, at sygdommen og skilsmissen ikke føles let for dig. Og at du derfor har brug for dem at tale med!

Når nogle bliver syge, er der mange praktiske ting voksne skal gøre. De voksne kan derfor helt glemme at tale med børnene.

Har du en god lærer? Jeg har talt med unge som dig, der har kunnet bruge deres lærer. Læreren kan hjælpe med at få talt med de voksne i familien . Måske kan du vise dit brev og mit svar til læreren?

Måske kan du også vise dit brev til din mormor, din  faster eller en helt anden i familien. Hvem kan du tage fat i?

Nogle unge kan slet ikke komme i tanke om nogen, som de taler godt med. Mon du har det sådan?

Det er en mulighed at ringe eller skrive til Børn, Unge & Sorg  De taler med unge, der er ‘pårørende’, som du er lige nu.

Du kan også tale med Headspace. Headspace  giver mulighed for, at du flere gange taler med den samme rådgiver.

Vi vil også gerne tale med dig, når du har brug for det.  Måske kan vi sammen få lidt flere ideer? Vi er altid en mulighed. Og vi vil altid gerne tale med dig og din søster.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat