Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fars kæreste

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

kære pige
tal med din far om det og hvis ik du tør tale med ham, tal med en ven eller lærer. prøv at sige det til din far på en pæn og stille og rolig måde, det kan være det hjælper. du skal ikke være bange for at din far bliver ked af det, bare sig fx “far, kan vi tale sammen?” og så “jeg kan rigtig godt lide din kæreste og jeg er meget glad på dine vejne, men..etc.” tror det kunne fremstå mere rogligt. ellers hvis intet af det virker, så konfronter din fars kæreste direkte, og sig “kunne vi tale om at jeg fik lov at bestemme mere selv?” og så komme frem til en løsning. ellers giv det lidt tid. burde hjælpe. kh natty<3

  • natty, Pige, 14 år

Hej pige på 10
Der mine forældre blev skilt var jeg i den helt samme situation. Min fars kæreste bestemte også meget over min hverdag, og min far kunne ikke se det. Jeg kan huske at jeg følte mig svigtet og bange for fremtiden. Næsten som om han valgte hende, frem for mig. Måske går du med de samme følelser lige nu? Hvis du gør, så er det vigtigt at du siger det til nogen. Det kunne være en lære de holder af, skolens sundhedsplejeske eller en venindes forældre. Så er det også en god ide at snakke med din far om det. Det virker vild skræmmende, det ved jeg, men det skal nok gå. Husk at det ikke er din skyld at du har det svært. Efter en skilsmisse kan det være meget hårdt for folk at se deres forældre få nye kærester. Du er ikke alene min ven!
– Kh Emma

  • Emma, Pige, 16 år

Jeg har det på præcis samme måde men det eneste der kan hjælpe er hvis DU selv går hen til ham og siger det som det er ellers bliver det ikke bedre det hjalp ihverfald ved mig:)

  • J, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat