Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Hej jeg er et barn på 11 år

jeg har lige i dag fået at vide at min mor og far skal skilles

og det er jeg rigtig ked af

men de er ikke uvenner men min far skal snart flytte,

har du nogen ideer til noget der kan muntre mig op?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg er selv skilsmisse barn og jeg kan faktisk ik huske da mine forældre blev skilt men der er en masse fordele
Fks alt er dobbelt fks , fødselsdag,julegaver,ny familie måske ,måske nye søskende,og to værelser og to forskellige huse . Altså det væreste er kun er du hele tiden skal frem og tilbage hvis du skal være ved dem begge . Og husk hvis det fylder meget så sig det til dine forældre de kan jo også snakke med hinanden og se hvordan du får det bedre 🫶. bh ❤️hjælper

  • ❤️hjælper, Pige, 12 år

Det skal nok gå og husk at tale med dine forældre.

  • Anonym

Hej jeg er selv skilsmisse barn og det er svært men du skal nok komme igennem det og du har sikkert mange venner der ville gøre alt for at muntre dig og så snak med dine forældre om det.

  • C., Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat