Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Problemer med skilsmissen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det kan altid være en god idé at fortælle sådan noget, ved lige at “gribe folk midt i noget”. Det vil sige, at du fortæller hende det lige, når hun har været sammen med en mand, og måske fortæller om, hvordan det var. Så kan du ligesom starte på ny ved at sige: “ej, det mener du ikke, mor? Jeg kan altså ikke lide, når du går og ser andre mænd sådan.”.

  • Anonym

Det lyder som om, du gennemgår en udfordrende tid, hvor du prøver at forstå din mors adfærd og samtidig håndtere dine egne følelser omkring din forældres skilsmisse og hendes datingliv. Det er normalt at have blandede følelser i en sådan situation. Her er nogle trin, der kan hjælpe dig med at håndtere dette:

Tal med din mor: Det er vigtigt at have en ærlig og åben samtale med din mor om dine følelser og bekymringer. Fortæl hende, hvordan du føler dig, og hvorfor du måske finder det svært at acceptere hendes datingliv lige nu.

Vær ærlig: Prøv at være så ærlig som muligt med din mor. Sig, hvad der bekymrer dig, og hvordan det påvirker dig. Undgå at skjule dine følelser, da ærlig kommunikation er vigtig for at forstå hinandens perspektiver.

Lyt til hendes perspektiv: Lyt også til din mors perspektiv og hendes grundlag for at starte at date igen. Hendes ønske om at finde ny kærlighed kan komme fra et behov for følelsesmæssig støtte og trivsel.

Sæt grænser: Hvis du føler, at hendes datingliv påvirker dig negativt, skal du diskutere det og prøve at oprette nogle grænser, der fungerer for jer begge. For eksempel kan I lave en aftale om, hvornår det er passende for hende at bringe en ny partner hjem.

Tal med din far: Selvom det kan føles svært, er det også vigtigt at dele dine følelser med din far. Han kan give dig støtte og trøst og måske hjælpe dig med at forstå hans perspektiv og følelser omkring situationen.

Søg støtte: Overvej at tale med en skolekonsulent eller en terapeut om dine følelser og oplevelser. De kan give dig redskaber til at håndtere de følelser, du går igennem.

Husk, at skilsmissen er en udfordrende tid for hele familien, og det er vigtigt at prioritere åben kommunikation og støtte for at hjælpe alle med at tilpasse sig de ændringer, der sker. At være ærlig og kommunikere med dine forældre vil hjælpe dig med at forstå hinandens perspektiver og finde løsninger, der fungerer for alle.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat