Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skiftedag er sgu et helvede

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde dig<3
Kender virkelig godt følelsen, hvordan man bare skal ændre sig og tilpasse sig til de forskellige regler vores forældre har, og følelsen af at leve i en taske.
Det er hårdt og udmattende og de venner som ikke har forældre der er skilt, kan bare ikke forstå det.
Forstår godt du gerne vil have et fast sted af bo, tro mig det vil jeg også, men tanken om at man skal vælge mellem sin mor og far er hårdt. De siger måske at de ikke vil blive sure over at man vælger den anden, men man ved bare de ville blive skuffet og knust.
Skilsmisse stinker, og det er hårdt og udmattende.

Hilsen en pige der ved hvordan du har det.

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 14🧸
Mine forældre er også skilt.
Jeg havde en kuffert med hen til min far (havde tøj hos min mor). Det var et helvede, boede hos min mor i ti dage og hos min far i 4 dage men jeg gav min mor ideen om at bo hos hende men hun sagde nej. Men så skete der nogle ting og ser ikke min far længere. Men sig til din mor hvordan du føler at dit liv bliver ændret✨
Mvh en pige

  • En poge fra Aarhus, Pige, 14 år

Hej mit er måske ikke relevant for dig fordi jeg kun er 12 år men kender det så godt bare sig det og tænk på det som om at du bare skal op og ned igen vh

  • Bonderøven, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat