Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilsmisse

Hej jeg er en 12 årig pige,

mine forældre blev skilt da jeg var 8-9 år.

Min barndom har været lidt svær på grund af det.

Jeg har brug for nogle andre børn

mest piger på omkring min alder

til at skrive om skilsmisse på.

Jeg har haft det svær med at flytte frem og tilbage hver uge.

Og så også det med forældres nye kærster og det.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej 15 årige pige. Tak for dit svar jeg tror det vil blive for svært vært måned.

  • Pige, Pige, 12 år

Hej pige, godt du skriver til børnetelefonen!
Skilsmisse er svært! Men det handler om at finde den rigtige balance i hvordan tingene skal være, og det er noget du skal finde ud af sammen med dine forældre. Måske i kan lave en ny ordning? Og forstår godt du syntes det er svært at de får en ny kæreste – det tror jeg der er mange skilsmissebørn der kan have svært ved, fordi man godt ved at det ikke er ens biologiske far eller mor.
Og du skriver også lidt om at du gerne vil have nogen at snakke med omkring det, måske nogen der også kan relatere til det, og det tænker jeg faktisk er meget fornuftigt og modigt af dig, da det kan være svært at gå med tankerne selv.
Håber du finder en løsning, og finder nogen du kan snakke med. Hav det godt! 🙂

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej, jeg kender det godt, mine forældre blev skilt da jeg blev 3 så det har været meget normal for mig, jeg kender det godt.

Vi har valgt at sige jeg kommer hjem til min far hver 14 dag ( alle ulige weekender.
Jeg bor ved min mor og er ogs det jeg nu har de fleste af mine venner

Min mor har haft kæreste siden jeg var 4 så det betød aldrig noget.
Men min far fik en kæreste her i slutningen af 2022, jeg har altid været Van til at have min far for mig selv, og jeg kunne bestemt ikke lide det, endte også med at fortælle det og der kom meget ud af det, men i sidste ende skete der jo aldrig noget, så har valgt bare at leve med det, selvom det kan være meget svært.

Når jeg var ved min far så gav jeg op på at få venner, men det var mere pga han altid flyttede ( han har flyttede 13 gange igennem tiden ) jeg valgte bare at give op, men det er lidt nemmere når man kun er der ude en weekend, kan godt forstå du har det sådan

Hvis din far ik flytter tit ka du prøve at få venner?

  • C, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat