Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Vold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Hvor er det godt, at du skriver til os.
Det er nemlig rigtig vigtigt, at man tør fortælle det til nogen, når ens forældre slår eller behandler én dårligt. Det må de ikke - det er ikke lovligt i Danmark!

Du skriver, at du gerne vil fortælle os; hvem du er og hvor du bor, så du ikke bliver slået mere. Det kan jeg godt forstå. Hvis du ringer eller skriver ind på 116111, så kan vi hjælpe dig med at skrive til din kommune, om de ting der der sker hjemme hos jer.

Vi kan også hjælpe dig med at få hjælp fra en voksen fra BørneTelefonen - vi kalder det for en bisidder. En bisidder kender reglerne og hjælper dig med at få fortalt, hvad der sker hjemme hos jer, og der er brug for hjælp. Hvis du vil læse mere om vores bisidder, så kan du snakke med os om det, du kan også se mere om det her: https://www.bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen 

Hvis du har modet til det, vil jeg også foreslå dig, at du siger det til en lærer på skolen. Skolen skal hjælpe, når et barn udsættes for voldsomme ting - og det gør du og dine søskende. Og vold i hjemmet er meget alvorligt.
Det er ulovligt at slå børn i Danmark, så det skal dine forældre have at vide, at de ikke må. Og de skal have hjælp til at stoppe med at bruge vold, men snakke med jer om tingene i stedet for. Det kan skolen hjælpe med ved at kontakte kommunen, som kan hjælpe dig og dine søskende; men også dine forældre.

Jeg kunne forestille mig, at du er bange for, hvad der kan ske, hvis du siger noget til nogen. Det er meget normalt. Og jeg kan også sagtens forstå det.  Men hvis du ikke siger noget, så bliver det jo nok ved med at være en hemmelighed, og så får du og dine søskende ikke den hjælp, I har brug for.

Nu kender jeg ikke din baggrund, men jeg ved, at man ikke bare bliver sendt ud af landet, fordi man ikke har gået i vuggestue og børnehave. Det er der nemlig også danske børn, der ikke har gået i vuggestue og børnehave. Så det håber jeg, at du ikke bekymrer dig mere om. I Danmark tages det meget alvorligt, når børn bliver udsat for vold.

Det er en rigtig god idé, at du vil have hjælp.  Jeg har skrevet om to muligheder:

At du ringer eller skriver ind til os på 116111 og fortæller, om det der sker derhjemme, og at du gerne vil have hjælp, så din kommune får det at vide - og at du gerne vil have en bisidder
At du fortæller det til en god lærer på skolen, så læreren ringer til kommunen og fortæller det, så der kan komme hjælpe til jer og volden kan stoppes. Måske kan du gøre det sammen med dine søskende, eller måske har du en god veninde - eller en venindes mor, der kan hjælpe dig.

Du kan bruge dit brev og mit svar til dig, når du taler men god lærer på skolen. 

Når du ringer ind er du anonym, og man kan ikke se på telefonregningen, at du har ringet til os.

Jeg synes virkelig, at du skal ringe til os, så vi kan hjælpe dig. Nummeret er 116 111. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat