Gratis

anonymt

24/7

Brev

Temparament ond mod ekskæreste?:(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Det var da en voldsom episode, du fortæller om med din ekskæreste. Jeg kan godt forstå, at den har gjort indtryk på dig. Det kan gå hårdt for sig, når to temperamenter mødes.Men det er måske ikke det, du først og fremmest vil have svar på? Så vidt jeg kan forstå på dit brev, vil du først og fremmest gerne vide, hvad det betyder, når din ekskæreste skriver, at han har en cyste i hjernen..?En cyste er en blære, der er fyldt enten med væske eller med væv, og sådan en kan være medfødt eller den kan dannes i løbet af livet. En cyste kan sidde mange steder i kroppen. Når den sidder i hjernen, kan den give f.eks. svimmelhed eller synsforstyrrelser, men det afhænger af, hvor den sidder. Nogle cyster vælger lægerne at fjerne.Når din ekskæreste skriver, at han har været bange for, hvad det var med den cyste, er det en god forklaring på, hvorfor han nemt blev ophidset. Måske kender du også fra dig selv, at du bliver mere pirrelig, hvis der er noget, du går og er bekymret om.Når din veninde siger til dig, at din ekskæreste også skal være her, tænker jeg, at det er et vink til dig om, at hun synes, du bliver for hurtigt ophidset. Du beskriver jo også dig selv som én, der nemt tænder af. Jeg kan forestille mig at det ind i mellem bliver et problem for dig, når temperamentet løber af med dig..?I hvert fald så tænker jeg jo ikke det er rart for nogen parter at det endte så voldsomt.... Så måske er det også et udtryk for en bekymring for dig, når hun spørger dig, hvad der skete for dig den dag, hvor du endte med at slå din ekskæreste...?

Det er selvfølgelig dit valg, om du vil lytte til hendes mening,  men hvis du er nysgerrig efter at vide lidt mere om, hvad hun mener, kunne du jo snakke med hende om det. Sommetider kan man godt blive klogere på sig selv ved at lytte til andre.Men det er dit valg.
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat