Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp vores veninde bliver slået!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære modige veninder

Hvor er det bare super flot, at I skriver til brevkassen, fordi I er bekymrede for jeres veninde. Det fortæller mig, at I er to piger, der er meget omsorgsfulde i jeres venskab til hinanden.

Det er nogle ret voldsomme ting, jeres veninde og hendes familie er udsatte for. Det kan være rigtig svært både for dem, der er i det og for dem, som står uden for og er bekymrede. I fortæller, at jeres veninde har talt med sin mor om det, og at der ikke er sket noget. Sådan kan det desværre være. Nogle gange kan det tage tid, før en familie er klar til at få hjælp.

Men jeg tror, det er rigtig vigtigt, at jeres veninde får talt med en voksen om, hvad hun er udsat for, og hvordan hun og de som familie kan få hjælp.

Det er ikke sikkert, at jeres veninde er der endnu, hvor hun er klar til at tale med nogen om det, men måske kunne det være en idé for hende at kontakte BørneTelefonen på 116 111? Det er gratis og anonymt, og der sidder en masse søde og dygtige rådgivere, som kan trøste hende og tale med hende om, hvordan hendes familie kan få hjælp.

Måske kunne I vise hende jeres brev og mit svar? Det kan være, at det kan være med til at give hende lidt mere mod i forhold til at tage kontakt. Det kan også være, at hun kan have brug for jeres hjælp til at skrive eller ringe. Det ved jeg fra andre, kan være en stor støtte.

En anden mulighed kan være at tale med en lærer på jeres skole, hvis hun har mod på det. Det kan I måske også hjælpe hende med.

Tak fordi I bekymrer jer.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat