Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vrede

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Heeey, mega sejt at du skriver herind!

Jeg kender det sgu godt, det dér med at blive så sur at man har lyst til at kaste med alt. Jeg tror at det vigtigste for dig er at fokusere på din selvbeherskelse og tage en dyb indånding hver gang noget eller nogen er træls.
Det skal så også lige siges, at det er okay at blive sur engang imellem. Hvis det er en person som er led, er det i orden at påpege det overfor vedkommende og blive rigtig gal.
Hvis det kan lade dig gøre, er det andre måder at få sin vrede ud på. For eksempel havde en kammerat været rigtig modbydelig mod mig, og han var gledet på et gulvtæppe og lå så på jorden. Det var så fristende at fare over ham og slå, men jeg beherskede mig, og efterlod ham med en spydig kommentar, og så gik jeg.
Det er så svært at beherske vrede, det er en meeega stærk følelse, og det er så nemt at blive opslugt af den, men prøv at øv dig så godt du kan.
Hvis folk driller dig med dit temperament, er det bedste du kan gøre, simpelthen bare gå. Hvis du bliver vred på dem og reagerer, giver du dem den reaktion de vil ha’.

Jeg håber at det hjalp, og held og løj’ 🙂

  • Dis is spartaaaaa, Pige, 13 år

Hej pige på 12

Kan super godt forstå dig og sætte mig ind i din situation.

Jeg har og er stadig en tøs med masser af temperament. Jeg går i ottende klasse nu og i de små klasser gjorde jeg præcis som dig. Kastede hårdt med tingene ned i bordet eller gulvet og gik rasende og larmende ud af lokalet. Jeg slog også drengene fra min klasse fordi de var de største røvsvin. Plus er blevet mobbet i seks år.

Jeg ved præcis, hvordan du har det og jeg stadig dagen i dag i ottende klasser får nogle flips i skolen nogle gange og kommer dsv til at lave en kæmpe scene og udstiller mig selv foran hele årgangen. Det er bestemt ikke rart.

Jeg arbejder på at styre min vrede, fordi hvis min vrede tager kontrollen, så kan jeg komme i store problemer i fremtiden. Jeg kæmper virkelig for at styre min vrede og ikke lade mig provokere af hvad andre siger til mig.

Mit bedste råd til dig er, at du gør det samme. Op i røven med det folk siger til dig, det er nemmere sagt end gjort, men det er virkelig godt og rart at kunne styre sin vrede, når man først har lært det. Du kunne eventuelt også snakke med dine lærer omkring hvad i sammen kan gøre, når du kan mærke du skal til at få et kæmpe raserianfald.

Hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat