Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Misundelse og jalousi: handleplan

Guide

NÅR FØLELSEN AF MISUNDELSE ELLER JALOUSI TAGER OVER

Når følelsen af jalousi eller misundelse rammer, kan det opleves voldsomt. Måske bliver du varm i kroppen, ked af det eller sur. Hvis følelserne er meget voldsomme, kan det være svært at tænke på, hvad du kan gøre. Derfor er det en god idé at have en plan, som kan hjælpe dig med at huske dig selv på, hvad der virker godt for dig.

  • Du kan også skrive navnet på den, du krydsede af ovenfor.

Få flere råd og hjælp til misundelse og jalousi

Har du oplevet at blive ramt af misundelse eller jalousi? Måske er du misundelig på, hvordan en ven eller veninde ser ud eller på noget, en af dine søskende kan, som du ikke kan? Det kan også være, at du har oplevet at være jaloux, når din kæreste snakker med andre?

Misundelse og jalousi er begge naturlige og helt normale følelser, men de kan tage nemt tage overhånd. Det kan ende med, at du taler meget grimt til dig selv eller måske taler grimt om andre, så du selv får det bedre. Det kan også være, at du får lyst til at kontrollere dine venner eller kæreste, fordi du er bange for at miste dem.

Måske har du også prøvet at være den, der bliver udsat for misundelse og jalousi? Det er ikke altid sjovt at være den, som andre misunder, hvis det betyder, at de begynder at tale grimt om dig bag din ryg eller bliver onde mod dig uden grund. Det er heller ikke altid sjovt, hvis din kæreste er jaloux og opsætter regler, du skal følge, fordi han eller hun er bange for at miste dig.

Læs mere om, hvad jalousi og misundelse er, test hvor grøn af misundelse du er og få råd til at håndtere følelserne på en bedre måde.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat