Brev

Trussel

Hej
Min ex truer med at tag hjem oh dræbe min famile og venner.
Jeg overvejer at melde ham. Er det for meget at melde ham?

Pige, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 17-årige pige.

Tak for dit brev. Du skriver ganske kort, men jeg fornemmer tydeligt, at du er bange for din eks-kæreste og hans trusler mod din familie.

Loven siger, at alle voksne i Danmark har pligt til at hjælpe et barn, der er udsat for vold (fysisk og psykisk). Det betyder, at hvis du fortæller en voksen, at du er udsat for trusler, så skal den voksne sørge for hjælp til dig.

Har du mon talt med din familie om truslerne? Det er en god idé at dele dine tanker og din frygt med andre. Det kan føles som en tung byrde at bære alene. Og så er det vigtigt for mig at understrege, at det aldrig er din skyld, at din eks-kæreste reagerer, som han gør. Uanset hvad der er gået galt i jeres forhold, er det ikke ok at true hverken dig eller din familie.

Du skal vide, at der er andre, der har det ligesom dig. Vi får breve fra flere unge, der ligesom dig bliver chikaneret og truet. Hvis chikanen fortsætter som et mønster, kan der være tale om stalking. Stalking kan handle om alt fra kærlighedserklæringer til hærværk og trusler om vold.

Dansk Stalking Center tilbyder gratis hjælp og telefonrådgivning. Læs om rådgivningen og hvad du kan gøre, hvis du oplever stalking her

Jeg håber, at du får talt med en voksen, så du kan få hjælp, og komme videre i dit liv uden at din eks “spøger” i baggrunden.

Mange kærlige hilsner fra

BørneTelefonen

 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din SIDE

Rådgivning og anden hjælp i kommunen
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat