Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bekymret for min veninde…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år
Jeg kan godt forstå, at du føler dig i klemme lige nu, for det er rigtig svært at vide, hvad du skal stille op med den hemmelighed, din veninde har fortalt dig.
Du har fået en viden om din veninde, der i sig selv er chokerende, og fordi hun ikke vil snakke mere om det, har hun udelukket dig fra at hjælpe hende.
Når du fortæller, hvad du gjorde og sagde, tænker jeg, at du reagerede meget fornuftigt, og at det var en god idé at foreslå, at hun snakker med jeres lærer om det.
Men det vil hun ikke.
Du skal huske på, at det var din venindes valg, at hun fortalte netop den hemmelighed, så måske ligger der et lille råb om hjælp gemt bag den beslutning. Men måske er din veninde selv lidt forskrækket over, at hun fik fortalt om det? Måske kunne hun mærke, hvor slemt det er for hende, da hun fik sat ord på ? Og måske er der en chance for, at hun vil søge hjælp senere, når hun er kommet sig lidt over, at det slap ud.
Jeg tænker, at det du bedste du kan gøre lige nu, er at kontakte din veninde igen om det, hun har fortalt dig. Det er jo en meget alvorlig og i værste fald en livsfarlig situation, din veninde er i, og jeg tænker, at du skal understrege alvoren over for hende og igen opfordre hende til at søge hjælp. Det kan være hos jeres lærer eller hos sundhedsplejersken på skolen, eller det kan være ved at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge sig ind på UngeChatten eller SMS rådgivningen.
Hvis din veninde stadig ikke vil tale om det mere, vil jeg foreslå, at du fortæller hende, at du er nødt til at tale med din mor om det, både for din venindes skyld og for din egen skyld. Det er nemlig rigtig alvorligt, det hun har fortalt. Det kan godt være, at hun vil blive skuffet over, at du ikke vil holde det hemmeligt, men jeg synes faktisk det ville være et større svigt, hvis du bare lod som ingenting.
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat