Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

selvskade

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

At bede om hjælp, når man kan mærke, at man ikke selv kan klare et problem, er sejt – og jo, jeg vil gerne prøve at hjælpe dig videre.

I dit brev fortæller du, at du skader dig selv ”pga. blodet”, men du fortæller også, at du ikke rigtig helt ved hvorfor.

Som du skriver, skyldes selvskade ofte, at man fx har lavt selvværd eller bliver mobbet. Men man kan faktisk også skade sig selv uden at vide hvorfor - det er faktisk også meget almindeligt. 

Når man erkender, at man har et problem, som man ikke selv kan løse, skal man have hjælp. I dit brev nævner du ikke, om du har fortalt andre det?
 
Hvis ikke, så skal du overveje, hvem du har lyst til at fortælle det til. Måske dine forældre? Eller en veninde, der kan hjælpe dig med at sige det til nogle voksne? Eller måske en lærer eller pædagog? 

Det vigtigste er, at du får det fortalt til en voksen, som kan hjælpe dig. Både med at finde ud af, hvorfor du gør det. Men også sørge for at du får noget hjælp til at stoppe med at selvskade.

Det kunne fx være nogle samtaler hos en psykolog. Faktisk har alle skoler tilknyttet en skolepsykolog. Det kunne måske være en god mulighed for dig? 

Hvis det er lidt svært at få det sagt, kan du altid overveje at vise dit brev og mit svar. Det kan være en god "indledningen" til en samtale? Jeg kan i hvert fald sagtens forstå, hvorfor du gerne vil stoppe med at selvskade.

Tilslut vil jeg anbefale dig at se lidt nærmere hjemmesiden http://www.lmsselvskade.dk/.

Her kan du læse om, hvordan man kan få hjælp. Og du kan læse forskellige historier fra personer, der også har skadet sig selv. På den måde vil du opdage, at der findes mange forskellige grunde. Det behøver ikke handle om hverken lavt selvværd eller mobning.

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat