Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv er sgu så rodet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev. Jeg vil starte med at besvare brevet ”bagfra” og sige, at det i den grad er nok, at du er dig selv! Men indimellem kræver det lidt træning, før vi kan finde ud af at være "os selv". 

Det kan faktisk være rigtig svært at være sig selv, fordi man indimellem føler, at man skal leve op til en masse forventninger. Nogle gange kommer forventninger fra vores omgivelser, og andre gange kommer de fra os selv.

Jeg vil starte med at rose dig for, at du tidligere har fortalt din lærer, hvordan du gik og havde det. Jeg ved, at det må have krævet en masse mod - og indimellem har du måske også tænkt, at det var meget lettere, hvis du ikke havde sagt noget. Men hvis man ikke siger, hvordan man rigtigt har det, ender det med, at man ikke kan være den, man er. 

I dit brev beskriver du dig selv som introvert. Husk, at det er lige så normalt at være introvert, som det er at være ekstrovert. Faktisk er de fleste mennesker nok en blanding - det er nemlig de færreste mennesker, der kan holde til at være sociale hele tiden, og der skal være plads til, at vi "trækker os tilbage", når vi har brug for det. 

Jeg bliver bekymret, når du fortæller, at du igen er begyndt at skade dig selv. Det er nemlig ikke et tegn på opmærksomhed, men derimod et tegn på, at man har det så svært, at det bliver ”løsningen”. Det kan og skal dog aldrig være løsningen. 

Derfor tænker jeg på, om du mon kunne bruge det mod, som du tidligere har brugt og prøve at sætte ord på dine tanker. Du nævner selv, at du tænker meget over, at du ikke er til drenge. Husk, at det ikke gør dig til et dårligere menneske. Der er mange andre, der har det på samme måde og det er helt normalt!  

Jeg kan dog sagtens forstå, at det kan være rigtig svært at fortælle det, så derfor tænker jeg på, om du mon kender "LGBT"? Det er bl.a. en rådgivning, der er gode til at lytte og støtte personer med de problemer, der kan være i forbindelse med seksualitet. Hvis du er lidt nysgerrig, kan du læse mere her: http://lgbt.dk/. 

Jeg ved ikke, om det kunne være en mulighed for dig, men du kan jo prøve at skrive ned, hvad det er, du er bange for, der vil ske, hvis du fortæller dine veninder og dine forældre, hvordan du rigtig har det. Ofte fylder tankerne meget mere, når vi går alene med dem i vores hoveder. En sådan liste kan måske gøre det klart for dig, at der også er rigtig mange positive ting ved at fortælle, hvordan du rigtig har det. Det er i hvert fald et forsøg værd, hvis du har mod på det?! 

Jeg håber, du har fået lidt ideer til, hvordan du kan få det bedre?! Husk også, at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111. 

Et kæmpe kram til dig. 
Fra BørneTelefonen 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat