Brev

mor slår

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år!

Det er rigtig godt, at du skriver til brevkassen for at få hjælp. Det er slet ikke i orden, at din mor slår dig. Det er ulovligt, og det skal stoppes. Det må også være meget ubehageligt for dig, at hun truer dig med, at smide dig ud hjemmefra

Jeg kan godt forstå, at du ikke kan koncentrere dig i skolen. Det er helt forståeligt, når du ikke har det godt derhjemme, at det fylder dine tanker hele tiden. Det må også være rigtig ubehageligt for dig, at du er nødt til at gå i seng for at undgå at blive slået. Det er slet ikke i orden, at det er sådan hjemme hos dig.

Jeg tænker på, om der er nogen der ved, at din mor slår dig? Er der nogen, der lægger mærke til de blå mærker, du har? Det kan fx være nogen lærere eller veninder? Nogen som du kan støtte dig i at få hjælp eller tage kontakt os.

Der er flere ting du kan gøre for at få hjælp. En mulighed er at fortælle en lærer eller en anden voksen – det kan være en venindes mor eller en i din familie - at din mor slår dig. Jeg ved godt, at det kan være rigtig svært at få sagt. Hvis det er lettere for dig at skrive det til den voksne, kan du måske gøre det – måske i en mail. Du kan også vise den voksne det brev, du har skrevet til brevkassen. Den voksne har pligt til at underrette kommunen om, at din mor slår der. Du har også muligehed for selv at kontakte kommunen og fortælle om den vold du bliver udsat for. Uanset hvem der underretter, så skal kommunen finde ud af, hvad der skal ske. Det kan være de finde ud af, at der skal hjælp til derhjemme, så din mor får hjælp til ikke at slå - det kan også være, man finder ud at, at du ikke skal bo hjemme. Det er svært at sige, hvad der vil ske. 

Du har også mulighed for at få hjælp af BørneTelefonen. Hvis du kontakter det vi kalder en bisidder, er der en professionel voksen, som snakker med dig og kan hjælpe med at kommunen giver dig hjælp og dine rettigheder bliver overholdt. Du kan ringe eller skrive ind på 116111, så hjælper vi dig med, at du får en bisidder fra BørneTelefonen og der kan komme hjælp til de ting, der foregår hjemme i din familie. Bisidderen er din og taler kun med dig om det ting, ikke med din mor. Det håber jeg, at du vil tænke over og uanset hvad du beslutter, så håber jeg, at du vil snakke eller skrive med os på 116111

Jeg håber, at du snart bliver hjulpet, så du kan få det godt.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen
 

Få flere gode råd, hvis du oplever Vold i familien

Vold er altid ulovligt, så hvis du oplever vold i familien, er det rigtig vigtigt, at du får hjælp. Hvis din mor eller far slår eller taler nedladende til dig, så er det aldrig din skyld! Det er altid de voksnes ansvar, at du føler dig tryg.

Vold kan ske på forskellige måder. Nogle oplever, at deres forældre er voldelige overfor hinanden. Det kan også være, at volden går ud over dig eller dine søskende.

Vold i hjemmet kan både være fysisk og psykisk. Fysisk vold er, hvis man fx bliver sparket, slået, rusket eller nevet. Psykisk vold er, hvis man fx bliver ignoreret, ydmyget, truet eller talt nedladende til.

Her på siden kan du få nogle råd til, hvordan du kan få hjælp, hvis du oplever vold derhjemme. Du kan se en video om vold i familien, læse om rettigheder, få hjælp til at skrive et brev eller læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Vold Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Bryd Tavsheden

Til dig, der er udsat for vold i familien eller i et kæresteforhold (13-24 år)
Læs mere

Ud af voldens skygge

Rådgivning og behandlingstilbud til voldsramte kvinder og børn (over 18 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat