Vil/skal du på efterskole?

Har du en drøm om at starte på efterskole? Eller har du gået med den drøm, og nu fortryder du? Måske du er nervøs for at starte?

Tanker om efterskole kan fylde meget. Hvis du har svært ved at forstå dine tanker, eller ikke ved, hvad du skal gøre – så læs med her. Vi har samlet gode råd og oplevelser fra andre om tankerne inden efterskole.

test din viden

hvor meget ved du om efterskoler?

gode råd til at starte på efterskole

Tal med nogen om det

Uanset hvilke tanker, du går rundt med, kan det være rart at tale med nogen om det.

Det kan være, du gerne vil starte på efterskole, men er bange for at sige det til dine forældre? Måske du er bange for deres reaktion?

Prøv at fortælle dine forældre præcis, hvorfor du drømmer om det. Så kan det være, de bedre kan forstå dig, og vil hjælpe dig med det. Hvis de fortæller, de ikke har råd til det, så kan man prøve at søge økonomisk støtte herinde.

Måske du allerede ved, du skal starte, men du er nervøs?

Du kan prøve at tale med en voksen eller nogle venner om det. Hvis du allerede kender nogle, der har gået på efterskole, kan du høre hvad de tænkte inden starten? Du kan også læse en masse breve på: BørneTelefonens brevkasse

Udveksl adresser med dine venner

Når man er på efterskole, kan det være rigtigt hyggeligt at sende postkort og pakker med sine venner derhjemme.

Giv dine venner adressen til efterskolen, og få også deres adresser derhjemme. Så kan I sende små kort og pakker til hinanden.

Det kan også være en god idé at lave gruppechats på Snapchat, Instagram eller Facebook. Så kan du stadig følge med i, hvad der sker derhjemme.

Det er nogle hyggelige måder, at holde kontakten ved lige.

Brug en kalender

En kalender kan være en støtte, hvis du frygter at få hjemve. Du kan både købe en rigtig kalender, eller bruge din telefon/tablet.

At få hjemve er en hel naturlig følelse, og noget som mange oplever. Man kan savne sin familie, sit hjem, sin skole og sine venner.

Langt de fleste, der fortæller om hjemve på efterskole, siger at det er værst i starten. Det er fordi, at man skal vænne sig til sin nye hverdag, med nye mennesker.

Du kan på forhånd aftale nogle weekender, hvor du tager hjem. På den måde, skal du ikke bekymre dig om, hvornår du tager hjem.

Når det allerede er skrevet i kalenderen, kan du måske nemmere fokusere på at have det sjovt på efterskolen.

Du kan finde flere gode råd om hjemve herinde.

Se på efterskolens hjemmeside

Inden du starter på efterskolen, kan det være en god idé at læse på skolens hjemmeside. Her kan du læse forskellige ting om efterskolen, og hvilke muligheder der er.

Det kan også være en god idé, at kigge på de billeder, der er lagt ud. De kan hjælpe dig med at få et indtryk af efterskolen.

Der er også flere efterskoler, der har en pakkeliste med ting, der er gode at have med. Så er du helt klar til at starte.

Hvis ikke du kan finde listen, så har vi en hjælp, til at du kan lave din helt egen pakkeliste her.

Pak noget god underholdning

Når man starter på efterskole, er der mange nye indtryk og mennesker, man skal forholde sig til.

Nogle kan godt opleve, at blive lidt trætte engang i mellem.

Det kan derfor være en hjælp, at pakke nogle ting, du kan slappe af med. Hvis det bliver for meget for dig, kan du trække dig ind på værelset.

Nogle gode ting at pakke kan for eksempel være:

  • En god bog
  • Strikketøj
  • Et spil
  • Nogle høretelefoner til musik, lydbøger eller podcast
  • Et tegnehæfte

Det kan være hvad som helst. Det vigtigste er bare, at det kan hjælpe dig til at slappe af.

Hjælp skal vi slå op?

Når man starter på efterskole, er der mange, der kontakter BørneTelefonen, fordi de ikke ved, om de skal slå op med sin kæreste.

få og giv råd til hjemve

Er du nervøs for, om du får hjemve på efterskolen?

Du er ikke alene. På BørneTelefonen får vi mange henvendelser fra børn, der er bange for at savne deres hjem, når de er væk.

At få hjemve er en hel naturlig følelse, som man kan få. Det kan føles ubehageligt. Men heldigvis er der flere ting, der kan hjælpe.

Du kan her læse andres gode råd, og selv dele dine egne erfaringer med hjemve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat