Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Går du på en efterskole?

Når man starter på efterskole, forventer mange, at det bliver det bedste år i ens liv. Men ikke alle synes, det er lige nemt. Det kan være du ikke føler, du passer ind? Måske du synes, det er hårdt at være social? Eller har hjemve?

Her på siden kan du få hjælp til, hvad du kan gøre med alle de svære følelser omkring efterskolen.

Få hjælp til efterskole

5 gode råd om efterskole

Tal med din kontaktlærer

Det kan være rigtigt rart at tale med nogen. På efterskole er du så heldig at have en kontaktlærer. Det er heldigt fordi, din kontaktlærer er vant til at tale med elever, der har det svært.

En efterskolelærer møder hvert år, børn der er kede af det, fordi de savner, føler sig udenfor eller noget helt tredje. Din kontaktlærer har derfor helt sikkert nogle gode råd, der kan hjælpe dig.

Hvis du hellere vil tale med en anden lærer, kan de også hjælpe dig. Det vigtigste er, at det er en person, som du er tryg ved.

Du kan få hjælp til, hvordan du fortæller det, du synes er svært ved at bygge et brev.

Fortæl dine venner, hvordan du har det

På efterskolen har du en masse andre elever omkring dig. Det er en helt ny oplevelse for jer alle.

I flytter hjemmefra i ét år, sammen med en masse andre I ikke kendte i forvejen. Derfor er det helt naturligt, at der kan opstå nogle svære følelser.

Uanset hvad du føler, så er der en stor sandsynlighed for, at du ikke er alene. Det kan derfor være en rigtig god idé, at dele jeres tanker med hinanden. Måske I hjælpe hinanden?

Det kan være en, du taler godt med fra din klasse eller din værelseskammerat. Husk, at selvom du ikke føler, der er nogen at tale med, så vil folk ofte gerne hjælpe.

Find noget underholdning

Hvis du synes, det er hårdt at være social hele tiden. Så kan du finde noget god underholdning, som du kan trække dig lidt tilbage med.

Det kan for eksempel være:

  • En bog
  • En god serie
  • Et puslespil
  • En malebog
  • Et spil

Hvis du føler sig alene, kan du også spørge om nogen vil være med til det. Det kan være en god måde, at finde venner på.

Planlæg dine weekender

For nogle kan det være rart med en kalender. Det kan være en papirkalender, men det kan også være på din telefon eller en tablet. I kalenderen kan du planlægge og skrive ned, hvornår du skal hjem til dine forældre igen.

På den måde skal du ikke bekymre dig om, hvornår du skal hjem igen. Så har du det hele planlagt. Og hvis du ikke vil hjem alligevel, så kan du altid bare aflyse.

Det kan være rart hvis du har lidt hjemve, så du kan have mere fokus på at nyde tiden på efterskolen.

Meld dig til aktiviteter på skolen

En god måde at komme ind i fællesskabet på, er ved at melde sig til aktiviteter. Aktiviteter samler folk, og kan være med til at skabe gode minder.

Hvis du er heldig, er der en aktivitet som passer lige netop til din interesse. Så kan du møde andre, som har samme interesse som dig.

Hvis du ikke kan finde en aktivitet, som du gider, kan du også prøve at starte en selv. Prøv at tage fat i en, du godt kan lide, og spørg om I skal planlægge noget sammen. Så kan de andre fra efterskolen slutte sig til jeres aktivitet.

Laptop med skærmbillede af forsiden af BørneTelefonen. Et forstørrelses glas zoomer ind på teksten:

hjælp os med at blive endnu bedre

Du er stadig helt anonym

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat