Går du på en efterskole?

Når man starter på efterskole, har mange en forventning om, at det bliver det bedste år i ens liv. Men det er ikke alle, der synes, det er lige nemt. Det kan være du ikke føler, du passer ind? Måske du synes, det er hårdt at være social? Det kan også være du har hjemve? Her på siden kan du hjælp til, hvordan du kan håndtere alle de svære følelser omkring efterskolen.

Få hjælp til efterskole

5 gode råd om efterskole

Tal med din kontaktlærer

Det kan være rigtigt rart at tale med nogen. Når du går på efterskole, er du så heldig, at have en kontaktlærer. Det er heldigt fordi, din kontaktlærer er vant til at tale med elever, der har det svært.

En efterskolelærer møder hvert eneste år, børn der er kede af det, fordi de savner, føler sig udenfor eller noget helt tredje. Din kontaktlærer har derfor helt sikkert nogle gode råd, der kan hjælpe dig.

Hvis du hellere vil tale med en anden lærer, kan de også hjælpe dig med de samme ting. Det er bare vigtigt, det er en person, som du godt kan lide.

Du kan få hjælp til, hvordan du fortæller det, du synes er svært ved at bygge et brev.

Fortæl dine venner, hvordan du har det

Når du går på en efterskole, har du en masse andre elever omkring dig. Det er en helt ny oplevelse for jer alle sammen.

I flytter hjemmefra i ét år, sammen med en masse andre I faktisk ikke kendte i forvejen. Derfor er det helt naturligt, at der kan opstå nogle svære følelser.

Uanset hvad du føler, så er der en stor sandsynlighed for, at du ikke er alene. Det kan derfor være en rigtig god idé, at dele jeres tanker med hinanden. Når I taler om det, kan I hjælpe hinanden.

Det kan være en, du taler godt med fra din klasse eller din værelseskammerat. Husk på, at selvom du ikke føler, der er nogen at tale med. Så vil folk ofte gerne hjælpe.

Find noget underholdning

Hvis du synes, det er hårdt at være social hele tiden. Så kan du finde noget god underholdning, der kan være rart at trække sig lidt tilbage med.

Det kan for eksempel være:

  • En bog
  • En god serie
  • Et puslespil
  • Strikketøj
  • Et spil

Hvis du føler sig alene, kan du også spørge om nogen vil være med til det. Det kan være en god måde, at finde venner på.

Planlæg dine weekender

Nogle føler det som en trøst at have en kalender. Det kan både være en papirskalender, men det kan også være på din telefon eller en tablet. I kalenderen kan du planlægge og skrive ned, hvornår du skal hjem til dine forældre igen.

På den måde skal du ikke bekymre dig om, hvornår du skal hjem igen. Så har du det hele planlagt. Og hvis du ikke vil hjem alligevel, så kan du altid bare aflyse.

Det kan være en god måde at stoppe sig selv i at tænke på hjemve, og have mere fokus på at nyde tiden på efterskolen.

Meld dig til aktiviteter på skolen

En god måde at komme ind i fællesskabet på, er ved at melde sig til aktiviteter. Aktiviteter samler folk, og kan være med til at skabe gode minder.

Hvis du er heldig, er der en aktivitet som passer lige netop til din interesse. Så kan du møde andre, som har samme interesse som dig.

Hvis du ikke kan finde en aktivitet, som du gider, kan du også prøve at starte en selv. Prøv at tage fat i en, du godt kan lide, og spørg om I skal planlægge noget sammen. Så kan de andre fra efterskolen slutte sig til jeres aktivitet.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat