Sådan taler du med din ven

Foreslå at gå til en voksen sammen

Når du har talt med din voksen om, at du bekymrer dig, kan du foreslå at gå til en voksen sammen.

Det kan være, der er noget, som din ven har svært ved at sige højt alene. Derfor kan det være en god støtte at have en ven med sig.

Så kan I sammen gå til din vens forældre, lærer eller bedsteforældre. Det kan også være nogle helt andre voksne. Det vigtigste er bare, det er nogle som din ven, føler sig tryg ved.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat