Sådan taler du med din ven

”Jeg bekymrer mig for dig”

Det kan virke som en meget simpel sætning at starte med. Men nogle gange, kan det simple være det bedste.

Måske din ven ikke tænker over, at der er noget at være bekymret over. Det kan endda være, at din ven ikke tror, det går ud over andre end sig selv.

Når du starter med at fortælle, du er bekymret, viser du også, at det gør dig ked af det. Det viser også at du holder af din ven, og gerne vil have han/hun får det godt.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat