Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Frygt for vrangsforstillinger??

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Mange tak for dit brev, det lyder virkelig ubehageligt, at du kan se uhyggelige skikkelser og at du plages af mareridt så ofte. Ikke så sært, du bliver ekstremt bange, det, tror jeg faktisk, alle ville blive i den situation...
I vores land er det ret tabubelagt, hvis man ser ting, som andre mennesker ikke ser, derfor kan jeg godt forstå, hvis du synes, det er svært at snakke med andre om. Men jeg tænker alligevel, at det vil være rigtig godt, hvis du kan overvinde dig selv. Ikke sådan at du behøver at fortælle alle og enhver om det, du ser og drømmer om, men sådan så nogle voksne (dine forældre?) kunne få indsigt i, hvordan du har det...
Jeg tænker nemlig, at de sammen med dig kan undersøge, om du har brug for noget hjælp udefra. (Det er jo ikke sikkert, du har brug for psykiatrisk hjælp.) Måske kan I løse det selv ved at lægge mærke til om der er undtagelser..? Får du nok søvn føler du dig udhvilet de dage? Er der fx. tidspunkter, hvor du ikke plages af de ubehagelige skikkelser eller mareridt, og hvad der var anderledes de dage... Måske hjælper det at være sammen med nogen eller at sove med lyset tændt og med noget behageligt musik i ørerne...? Måske kan nogle samtaler med en coach/ psykolog være dig til nytte..?
Det kan også være, det ville være en god ide at få en snak med din læge om, hvordan du har det. Hvis det er sådan, at du lider af vrangforestillinger, så er lægen / en psykiater den person, der bedst kan vejlede dig i, hvad der så skal ske.
Jeg tænker på, hvordan det var for dig at skrive brevet herind til? Mon det var rart og lettede bekymringerne lidt at skrive det ned og dele det med nogen?
Måske vil det være rart for dig i første omgang at tale anonymt med en af rådgiverne - enten på BørneTelefonen 116 111 eller på chatten..? De er i hvert fald vant til at snakke om alle mulige forskellige ting og vil sikkert kunne hjælpe dig med at lægge en plan for, hvad du kan gøre.
For som du har det nu er jo uholdbart - og jeg tror det vil være bedst, hvis ikke du føler, du skal klare det på egen hånd. Det hjælper også dig, at du har nogen at støtte dig til og tale med når du har brug for det.
De kærligste hilsner fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat