Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kalorier og smuldrende venskaber

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Det lyder til, at vægt og mad har taget helt overhånd i din venindegruppe. Din krop har brug for mad for at kunne fungere. At du for eksempel hele tiden fryser og ikke får din menstruation er en måde, hvor din krop fortæller, at den passer på sig selv og sparer på energien og det er ikke slet ikke sundt for dig. Det er derfor smadder godt, at du stopper op og reagerer på det ved at skrive herind. Jeg håber, at det her brev kan hjælpe dig med at finde den rette hjælp.

Det kan være enormt grænseoverskridende at skulle fortælle andre om, hvordan man har det. Jeg har talt med andre, som har haft svært ved at fortælle det, blandt andet fordi de har været nervøse for, hvordan andre vil reagere, som du også skriver om i forhold til dine forældre. Det er ikke til at vide, hvordan dine forældre vil reagere. Det kan godt være, at de først bliver overrasket, men forældre vil deres børn det bedste og derfor også gøre hvad de kan for at hjælpe. Nogle kan bedst lide at sige det til deres forældre mens de sidder sammen og har god tid, mens andre hellere vil skrive det i et brev. Hvilken måde vil være bedst for dig at sige det? For nogen kan det være godt på forhånd at tænke over, hvordan du vil fortælle det, så kan det blive lettere at sige i situationen.

En mulighed er også at tale med sundhedsplejersken på din skole. Din sundhedsplejerske vil både kunne tale med dig og rådgive dig i dine spisevaner og hvad kroppen har brug for. En start kan være at finde ud af, hvornår sundhedsplejersken er på skolen og hvordan du kan få aftalt en tid. Hvordan ville det være for dig?

Det lyder til, at din venindegruppe er påvirket af vægt og mad samt hvordan I klarer jer i skolen. Netop de ting er noget der ofte fylder, når man er på din alder og mange bliver mere bevidste om, hvordan de ser ud og hvad andre tænker om dem. Alligevel lyder det til, at det er noget som fylder for meget i din venindegruppe og derfor tænker jeg, at det kan være en god ide, hvis du taler med en lærer, som du er tryg ved om nogle af de ting. Måske kan det være rart både for dig og din venindegruppe, at læreren kender til det, for så kan din lærer også hjælpe og støtte jer. Hvad tænker du om det og hvornår vil være et godt tidspunkt at tale med din lærer?    

Det kan kræve en del at stoppe op og tænke over, hvor man er på vej hen og hvordan man egentlig har det med sig selv. Det er godt og sejt, at du mærker efter og reagerer på det.

Kærlige tanker til dig

BørneTelefonen

har du en spiseforstyrrelse?

En spiseforstyrrelse er alvorlig, og det kræver hjælp fra en voksen. Det er derfor vigtigt at du fortæller nogen om din spiseforstyrrelse. Det er kun din læge, der kan sige, om du har en spiseforstyrrelse eller ej.

En spiseforstyrrelse kan vise sig på mange måder. Det kan være, at du spiser meget, at du næsten ikke spiser, at du kaster op eller at du træner meget.

Nogle beskriver også en spiseforstyrrelse som deres bedste ven, fordi den kan føles tryg. Men de beskriver den samtidig som deres værste fjende, fordi den får dem til at blive syge. Det kan føles hårdt at kæmpe imod sin spiseforstyrrelse, men det er heldigvis muligt at få det bedre.

Her på siden kan du få gode råd mod spiseforstyrrelser, få hjælp til at vende de negative tanker og øve dig i at få et mere positivt selvbillede.

Spiseforstyrrelser Andre der hjælper

Det Mentale Motionscenter

Gode råd og øvelser til at styrke din mentale sundhed
Læs mere

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat