Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usynlig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pigepå 12 år,  Tak for dit brev, hvor er jeg glad for, at du skriver ind til os, når du går og føler dig ked af det.  Du fortæller at din morfar for lidt tid siden døde af parkinson, og at du derfor har været meget ked af det. Det kan jeg virkeligt godt forstå! Det er så hårdt at miste dem vi elsker, og så bliver vi selvfølgeligt så kede af det. Du skriver, at du har oplevet, at ingen trøstede dig, efter at din morfar var død, og at du føler at de nærmest glemte dig. Det lyder rigtig svært for dig, og jeg forstår godt, at det gør, at du føler dig usynlig.  Jeg vil starte med at sige til dig, at jeg synes, det er rigtig rigtig flot, at du har kunnet mærke, at du har brug for, at andre tænker på, at du er ked af det. Og jeg synes, at det er super sejt gået, at du har turdet sige det højt til nogle af dine venner! For tit ved vi i virkeligheden godt selv hvad vi har allermest brug for, men det svære kan være, at bede andre om det.  Jeg tror ofte, at folk ikke tør at snakke om det, når vi mister en vi holder af, fordi de er bange for, at gøre os endnu mere kede af det... Og så lader de som ingenting i stedet for. Men det betyder ikke, at de er ligeglade med os eller ikke tænker på det. De prøver i virkeligheden bare at passe på os. Og sådan fornemmer jeg, at det er med din familie og dine venner… Og det er derfor jeg tænker, det er så vigtigt, at du bliver ved med at gøre, som du allerede har gjort med dine venner: Fortæl at du i virkeligheden gerne vil snakke om din morfar. Og at du faktisk bliver mere ked af ikke at tale om det.  Jeg kan godt se, at det kan være rigtig svært at sige til folk omkring dig, men det kan være nødvendigt. For hvis de ikke ved bedre, så bliver de måske ved med, at prøve at passe på dig, på en anden måde, end du har brug for. Hvis du føler at det er alt for svært at sige det højt, så tænker jeg at du måske kunne få hjælp af en du stoler på. Måske en lære eller en rigtig god veninde? Eller du kan måske vise dem dette brev? Her står det jo så flot og præcist beskrevet hvordan du inderst inde går og har det… Hvis du har brug for det, så kunne du eventuelt ringe ind til Børnetelefonen og snakke med en rådgiver om, hvordan du kan få det sagt. Vores telefoner er åbne alle ugens dage fra kl. 11-23 på 116111. Jeg håber du finder en måde, som er god for dig, at få det sagt på, så du kan blive trøstet som du har brug for. Jeg er sikker på, at din familie og dine venner gerne vil være der for dig.  Kærlige hilsner BørneTelefonen

Flere gode råd om Sorgen ved at miste

Hvis du oplever dødsfald i familien eller hvis du har mistet en, du holder af, kan det påvirke dig på forskellige måder. Det kan være du bliver rigtig ked af det eller vred? Det kan også være du bliver bange eller føler dig ensom? Man kan også føle lettelse, hvis ens far eller mor har være alvorlig syg i lang tid.

Hvis din mor eller far dør, kan du måske have tanker som: Hvad skal der nu ske med min familie? Hvordan lever jeg med sorgen? Hvordan får jeg hjælp? Hvordan kommer jeg i en sorggruppe for unge? Hvem kan jeg tale med om sorgen?

Du skal vide at alle følelserne og tankerne er okay. Det er rigtig vigtigt, ikke at gå alene med sine tanker og følelser.

Her på siden kan du finde gode råd, læse andre børns breve eller læse om forskellige følelser og hvad der kan hjælpe dig.

Sorg Andre der kan hjælpe dig

Sorglinjen og andre sorgtilbud

Tilbud til dig, der har mistet eller lever med en syg forælder eller søskende
Læs mere

Sorggrupper

Her kan du finde en gratis sorggruppe tæt på dig
Læs mere

Når far og mor bliver syg

Hjemmeside til dig, der lever med en alvorlig syg forælder eller har mistet en
Læs mere
Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat