Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Selvskade

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du,

Det er nogle svære ting, du går rundt med, og jeg kan godt forstå, at det stresser dig. Det bekymrer mig at læse, at du er begyndt at skære i dig selv. Det fortæller mig, at du har brug for hjælp. Det kan du heldigvis også selv mærke. Derfor er det rigtig godt, at du har skrevet hertil.

Når man oplever de ting, du gør, er det vigtigt at have nogen at snakke med. Det er særligt godt, hvis du kan finde én eller flere voksne omkring dig, som kan hjælpe dig. 

De voksne skal nemlig hjælpe dig med både at få stoppet selvskaden og det, din kusine gør. 

Jeg kan godt forstå, at det har været svært at fortælle dine forældre, den rigtig grund til arrene på din krop. Alligevel vil jeg virkelig opfordre dig til at være ærlig over for dem. De har jo allerede lagt mærke til, at noget er galt. Og jeg tror derfor, at de allerede er lidt bekymrede for dig. 

Hvis det er svært at sige til dem, så kan du vælge at fortælle det i et brev. Du kan starte med at skrive, at du har brug for deres hjælp og støtte. Skriv også at du gerne vil være ærlig overfor dem og fortæl så, at du skærer i dig selv. 

Det er også vigtigt, at du i brevet fortæller, om det din kusine gør. Det skal bare stoppes. Det er slet ikke i orden, at hun mobber dig over SMS og tvinger dig til ting! 
Du kan bruge det brev, du har skrevet til os som inspiration. Men du kan også vælge at vise dine forældre brevet hertil og mit svar. 

Måske ved dine forældre ikke helt ved, hvordan de bedst hjælper dig med at stoppe med selvskaden. Sammen kan I derfor kigge på LMS hjemmeside. Der kan I læse mere om selvskade og den hjælp man kan få. http://www.lmsos.dk/

Jeg vil også foreslå dig, at du får talt med en lærer på skolen om, hvordan du har det. Din lærer kender dig godt og kan også være en god støtte for dig, nu du har det svært. 

Jeg håber, du får rigtig god hjælp af de voksne omkring dig. Du kan også altid ringe til en voksen på BørneTelefonen 116111. 

Tanker og kærlig hilsen
BørneTelefonen

 

 

 

 

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat