Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Trivsel gennem mine skoler;-i

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære B......
Tak for dit brev. Jeg kan sørme godt forstå, at du er træt af alle de skoleskift, og det lyder bestemt ikke rart den måde det foregik på på din gamle skole, hvor du blev smidt ud fra. Det var ærgerligt, at jeres klasse kom til at køre så skævt, efter I fik lærer P, og meget ærgerligt at det endte på den måde. Jeg forstår godt, at du er vred på hende og måske også på skolen, og jeg forstår at du nu er bekymret for, om du mister de venner du havde på skolen. 
Du føler ikke, at du er faldet så godt til på den nye skole, og jeg tænker, at det lyder som en rigtig god ide, at du hurtigt kommer til at snakke med en akt lærer eller med en anden lærer om, hvor sårbar du føler dig og hvor ked af det du er over hele situationen. Det er jo meget vigtigt for dig, at det nu kommer til at fungere med den nye klasse, så det er nok en god ide at du får hjælp til det, med de erfaringer du har med dig. Jeg synes, at du beskriver din situation så godt i dit brev. Hvad med at vise dit brev til din lærer eller måske en anden lærer på skolen..? Så tænker jeg, at de må sætte dig i kontakt med enten akt læreren eller en anden fagperson, som kan hjælpe dig.
Jeg tænker også på, om din mor ved, hvordan du har det? Måske skulle du også vise hende dit brev, eller fortælle hende om det, så hun også kan støtte dig..?
Jeg håber virkelig, at du går videre med det, da du fortjener og har brug for at få ro omkring dig, så du kan få det godt i din nye klasse og med dig selv. Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale videre med en rådgiver.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat