Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Når det gør ondt i hjertet..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L....

Tak for dit brev. Øv, det lyder som om det er svært for dig at finde den rette at tale med.. Og samtidig lyder det som om du har rigtig meget brug for at tale med nogen om, hvordan du har det..

Jeg synes, det lyder, som om det kan være rigtig svært at være dig?! Og samtidig fortæller du også, at det har været en lang periode, hvor du har haft det sådan..

Når du skriver, at du er forvirret - er det mon så også en forvirring på, hvorfor du har det sådan? Det kan være utrolig svært at finde frem til, hvorfor vi mennesker i nogle perioder, synes livet er trist og det hele kan virke uoverskueligt.

Måske kan det hjælpe dig at finde ud af, hvornår du har det bedst..? Måske er der øjeblikke eller stunder, hvor du kan mærke, at det er nemmere at smile, eller hvor du ikke synes det hele ser helt så trist ud..?
Måske er det, når du er sammen med din ven, som du samtidig er forelsket i? I hvert fald kan det hjælpe os til at få flere stunder, hvor vi smiler, hvis vi ved, hvad der får os til at smile.

Du fortæller, at du ikke føler dig hørt hverken hos din veninde eller forældre.. Det er rigtig ærgerligt! Det kan kræve en hel del mod, at fortælle andre, hvis man ikke har det godt og derfor kan vi også blive meget skuffede, hvis vi ikke føler os hørt og forstået.

Nogen gange har de, der skal hjælpe os brug for at vi fortæller dem, hvad vi gerne vil have for en hjælp. Det lyder måske helt skørt, men nogen gange kan det være nødvendigt at sige til sine veninder eller forældre at de bare skal lytte og forstå - og ikke andet! Måske har du ikke brug for en masse gode råd, men bare nogen at dele dine frustrationer med?

Med hensyn til om du måske kan blive kærester med din gode ven.. Det kan være en meget fin balance, hvornår et venskab går over til et kæresteforhold - nogle gør det hurtigt og nogle gør det aldrig.. Nogen gange forsvinder det magiske ved venskabet, når man bliver kærester og andre gange bliver det bare helt skønt.. Og det frustrerende er, at man ikke kan vide det på forhånd.

Men måske kan du prøve at lægge mærke til små signaler fra din ven eller noget han siger, som kunne betyde, at han også er interesseret i dig? Det er jo ærgerligt, hvis I begge går rundt og tænker sådan og aldrig finder ud af det.. Samtidig kan det nok også påvirke jeres venskab, hvis du spørger ham, og han kun vil være venner.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har lyst til at tale med en rådgiver!

De bedste hilsner fra
BørneBrevkassen

Få flere gode råd om selvmordstanker

Selvmordstanker er ofte et tegn på, at man står i en situation, som er svær og som man ikke kan klare alene.

Der kan være mange forskellige årsager til, at man får selvmordstanker. Det kan fx være at man har mistet nogen tæt på. Det kan også være, man har oplevet noget, der har gjort en rigtig ked af det. Eller måske man undrer sig over meningen med livet og derfor tænker på døden.

Hvordan takler man selvmordstankerne? Det første skridt er at tale med nogen om det, det er nemlig vigtigt, at du ikke går alene med tankerne. Men hvordan fortæller man nogen om sine selvmordstanker? Måske man er bange for at gøre andre kede af det eller måske man ikke lige ved, hvordan man starter sådan en snak.

På siden her, kan du finde gode råd og hjælp til hvordan man fortæller noget svært.

Selvmordstanker Andre der hjælper

Angst og depression – gratis psykolghjælp

Gratis psykologhjælp til behandling af angst og depression (18-24 år)
Læs mere

Giftlinjen

Anonym professionel hjælp ved forgiftning af fx medicin eller rusmidler
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat