Brev

Trans

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Hej Dreng

Hvor er det godt du skriver. Her på BørneTelefonen hører vi tit fra børn og unge med spørgsmål om køn og identitet så du er bestemt ikke alene.

Det er rart at høre at du har fået samlet nok mod sammen til at springe ud på din efterskole. Det er virkelig stærkt gået og et vigtigt skridt.

Jeg kan godt forstå at du har svært ved at komme ud til dine forældre når de kommer med transfobiske udtalelser. Det må ikke være rart at værre i tvivl om, hvordan de vil reagere og skulle gå og lade som om man er en anden.

Jeg syntes du skal vide at du har ret til at føle dig tryk når du er hjemme og have det godt som den du er. Det betyder at dine forældre skal støtte og respektere dig.

Du kan måske prøve at snakke med en af lærerne på din efterskole. Han/hun kan måske hjælp dig med hvordan du får det sagt til dine forældre eller støtte dig i at tage en samtale med dem. Hvad tænker du om det?

Du kan også prøve at snakke med andre familiemedlemmer eller, voksne du stoler på omkring dig, der måske kan hjælpe så du ikke står alene?

Du får lige et link til  vores guide om at snakke om noget, der er svært. Linket finder du ved at trykke her.

Hvis du går og er bekymret for hvad der kan ske, hvis du springer ud og dine forælder ikke støtter dig, vil jeg fortælle dig at du ikke er alene. Hvis dine forældre ikke behandler dig ordentligt, kan du altid få hjælp fra din kommune.

Kommunen hjælper hele familien. Og det er deres opgave at finde ud af, hvad den bedste hjælp er til lige præcis dig og din familie. Det gør de ved at tale med dig og med din familie – og måske også med andre, der kender til dig og din situation, så de kan få et godt billede af problemerne.

Når de har undersøgt det, beslutter de, hvordan de kan hjælpe bedst. Jeg kan derfor ikke fortælle dig præcis, hvordan de vil hjælpe dig. Men jeg ved, at du har ret til at blive passet på og beskyttet, så du kan få det godt. Og at du har ret til at blive hørt og sige din mening.

Måske er du bange for, at tingene vil blive værre, når kommunen får det at vide. Det kan fx være, at du er bange for, at dine forældre vil blive meget sure. Fortæl den voksne fra kommunen, hvis du er bange. Så skal de finde en måde at passe på dig på.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig, med at finde ud af hvordan du kan komme ud til dine forældre på en sikker måde. Husk på at det ikke er meningen at du skal gå og føle dig utilpas derhjemme og at du har ret til at være den du er.

Du er altid velkommen til at kontakte os en anden gang. Enten her i Brevkassen eller på telefonen på 116111.

Hilsen
BørneTelefonen

 

 

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også blive klogere på dine rettigheder, eller teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Det store Dilemma

Skal man fortælle sin nye veninde, at man er bøsse, hvis det stadig er en hemmelighed?

DEL GODE RÅD TIL AT SPRINGE UD

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat