Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvilket køn?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år,

Det er helt normalt at eksperimentere, både med køn og sexualitet, og det kan du skal blive ved med, så længe du har det ok med det. Hvordan skal du ellers finde ud af hvem du er eller er på vej til at blive? Hvis man tænker på køn som mere end det biologiske, så handler køn også om, hvad vi føler  vi er. På samme måde er det med sexualitet, her handler det om, hvem man har lyst til at være og være sammen med.

Måske er der også andre, der har tænkt det samme – dine forældre eller venner? At du har gjort nogle ting eller sagt nogle ting, som har været mere feminint end maskulint – og igen det behøver ikke at være enten eller? Men det er ofte sådan, når mennesker finder ud af, at de ikke føler sig som det køn, de biologisk er født med. Jeg synes dog, at det er en god idé at eksperimentere lidt selv, før du fortæller andre om det. Eller vælge vælge at tale med nogen, som du ved, du kan stole på og er på din side. Det er mere for at passe på dig selv, så du er klar til at være den du gerne vil være.

Der findes flere dokumentarfilm om, det du beskriver – måske de kan hjælpe dig til at forstå dig selv bedre. Jeg tænker i hvert fald de kan give dig lidt indsigt i det du selv føler, så du formentlig både kan be- eller afkræfte dine tanker. Og på den måde blive mere afklaret omkring, hvordan du har det bedst.

Det kan også være en idé at få en snak om, køn og sexualitet med en rådgiver fra http://lgbt.dk/radgivning/ungdomstelefonen/

De kender til følelserne og problematikkerne om køn og sexualitet, så det tænker jeg ville være en idé, hvis du har mod på det?

Du er godt, at du kan mærke, hvordan du har det og tør afprøve, hvordan det føles for dig.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat