Brev

Hvad er jeg?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 16 år

Mange tak for dit brev. Jeg synes du er mega god til at beskrive dine tanker og følelser omkring din situation. Så tak for at sætte ord på nogle ting, som jeg ved mange unge går og tumler med.

Du skriver, at du er usikker på dit køn. Du havde egentlig fundet frem til, at du var transkønnet og identificerede dig mere som dreng. Men nu er du blevet i tvivl, fordi du ser fine feminine træk i spejlet også. Derudover beskriver du nogle ret så tumulte år med skoleskift og udredning. Jeg kan godt forstå, du har svært ved at holde styr på det hele.

I din overskrift stiller du spørgsmålet: “Hvad er jeg?”

Det spørgsmål vil jeg meget gerne prøve at give dig mit bud på. Jeg tænker nemlig, at du er dig! Med alt hvad det indebærer. Både dine maskuline og feminine træk, dine styrker og svagheder, dine usikkerheder og sikkerheder.

Det kan være rart at kunne sige “jeg er en pige” eller “jeg er en dreng”, for så er der ligesom styr på det. Hjernen kan godt lide orden, og at sætte ting i system, især hvis der er kaos omkring den. Og hjernen kan godt finde på at cirkle omkring et problem, indtil den kan sætte det i passende kasser.

Men sådan fungerer virkeligheden ikke altid. Køn og identitet kan ikke altid defineres som enten/eller. Du har nogle træk som er mere feminine, og nogle som er mere maskuline, og det er da ikke helt dårligt. På sigt håber jeg, at du netop kan finde en ro i den kombination, som gør, at du er dig.

Du beskriver, at du er begyndt godt at kunne lide den person, som kigger tilbage i spejlet. Det er da super dejligt!

Du skriver, at du ikke har snakket med nogen om det. Når du er klar til det, kunne du overveje at tale med fx din psykolog om det? Det kan være rart at tale med nogen om det, at få sagt alle de forvirrende og frustrerende tanker højt. Og på den måde få dem ud, og måske få dem sat lidt i system?

At være i tvivl om hvem man er, hvad man vil, hvem man er til, hvad man kan, er noget alle unge tumler med, så du er på ingen måde alene.

Jeg tror, at du er på en god, men lidt hård, rejse, hvor du er ved at finde ud af, hvem du er. Og at du er god nok lige præcis som du er. For det er du!

På en sådan rejse kan det være rart at dele sine tanker med nogen undervejs, her tænker jeg især på nogen som kender dig, fx din psykolog, men du er også til hver en tid velkommen at skrive til os igen, eller kontakte os på bornetelefonen.dk eller 116 111.

Du kan også tjekke lgbts ungdomstelefon ud, hvor man kan ringe og chatte med en ung lgbt+ person, som måske har prøvet noget lignende du går igennem nu. Her er et link til deres side: https://lgbtungdom.dk/ungdomstelefonen/

Håber du kunne bruge mit svar.

Knus og kærlige tanker BørneTelefonen

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat