Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min venindes kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit meget ærlige brev. Det kan være rigtig dejligt at være forelsket, men nogle gange også lidt besværligt, som det du oplever nu. Jeg kan godt forstå dit problem. Det er aldrig nemt, når to veninder bliver forelsket i den samme dreng.

Forelskelse er en følelse, som du ikke selv bestemmer over. Sådanne følelser kan komme og gå, og man bestemmer ikke selv, hvem man bliver forelsket i. Så det er ikke din skyld, at du er blevet forelsket i din venindes kæreste.

Det, du bestemmer over, er, hvad du gør ved det. Du bestemmer, om du vil flirte med din venindes kæreste, begynde at skrive sammen med ham eller fortælle ham, at du er forelsket i ham. Det behøver du jo ikke at gøre.

Forelskelser kan komme og gå. Det fylder alt, når man er forelsket. Jeg kan godt forstå, du måske føler du bør gøre noget, for når man er forelsket, kan man næsten ikke tænke på andet. Måske oplever du også det?

Men det er dit valg og kun dig, der kan beslutte, hvad du skal gøre. Jeg synes, du skal overveje, hvad der ville ske, hvis du bliver kærester med din venindes kæreste.

Ville det koste dig venskabet med din veninde? Og er det så det værd at miste en veninde?

Hvordan mon det er mellem jer to veninder? Må man gå efter en eks., og hvor lang tid skal der gå, inden det er ok? Det kunne være godt, at I fik talt om det, hvis det er muligt.

Til sidst vil jeg sige, selvom jeg godt ved, at det kan være svært, kan du prøve at nyde sommerfuglene i maven og prøve at lægge mærke til nogle andre drenge?

Du kan også kigge på vores temaside om kærlighed. Den kan du finde her https://bornetelefonen.dk/kaerlighed-2/

Håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat