Brev

Min venindes kæreste

Hej jeg er en pige på 13 år

Der startede en nu dreng i min klasse, og jeg synes at han var/er sød og pæn, men en dag finder jeg ud af at min veninde er kærester med ham, og det er længe siden men nu ved jeg ikke om det er forket at jeg kan lide ham, og er meget Irriteret Når jeg ser dem sammen men er meget glad når jeg er sammen med ham og vi kommer virkelig godt ud af det og ved ikke om vi flirter eller om vi bare er venner og jeg vil genrene være mere end venner.

Men hvis mig og min vens kæreste, bliver lidt mere flirtende vis det er vi flirter er det så forket at jeg bliver kærester med ham eller skal jeg spørger min veninde

Synes bare at det er irriterende at se den gå op af ned af dem hver dag

Men i det mindste kysser de ikke ikker noget seriøst

Håber i kan give mig svar

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit meget ærlige brev. Det kan være rigtig dejligt at være forelsket, men nogle gange også lidt besværligt, som det du oplever nu. Jeg kan godt forstå dit problem. Det er aldrig nemt, når to veninder bliver forelsket i den samme dreng.

Forelskelse er en følelse, som du ikke selv bestemmer over. Sådanne følelser kan komme og gå, og man bestemmer ikke selv, hvem man bliver forelsket i. Så det er ikke din skyld, at du er blevet forelsket i din venindes kæreste.

Det, du bestemmer over, er, hvad du gør ved det. Du bestemmer, om du vil flirte med din venindes kæreste, begynde at skrive sammen med ham eller fortælle ham, at du er forelsket i ham. Det behøver du jo ikke at gøre.

Forelskelser kan komme og gå. Det fylder alt, når man er forelsket. Jeg kan godt forstå, du måske føler du bør gøre noget, for når man er forelsket, kan man næsten ikke tænke på andet. Måske oplever du også det?

Men det er dit valg og kun dig, der kan beslutte, hvad du skal gøre. Jeg synes, du skal overveje, hvad der ville ske, hvis du bliver kærester med din venindes kæreste.

Ville det koste dig venskabet med din veninde? Og er det så det værd at miste en veninde?

Hvordan mon det er mellem jer to veninder? Må man gå efter en eks., og hvor lang tid skal der gå, inden det er ok? Det kunne være godt, at I fik talt om det, hvis det er muligt.

Til sidst vil jeg sige, selvom jeg godt ved, at det kan være svært, kan du prøve at nyde sommerfuglene i maven og prøve at lægge mærke til nogle andre drenge?

Du kan også kigge på vores temaside om kærlighed. Den kan du finde her https://bornetelefonen.dk/kaerlighed-2/

Håber, du kan bruge svaret. Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke med dig.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Rådgivning og viden om krop, pubertet, følelser, sex og forelskelse (10-15 år)
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat