Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg kan virkelig godt lide ham.. tror jeg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13,

Mange tak for dit brev og for at dele dine tanker så åbent. Der er en vildt sød dreng, som du godt kan lide. Men du er i tvivl om, det ‘bare’ er fordi du gerne vil have en kæreste, og om du egentlig overhovedet rigtig kan lide ham. Nogle gange vil du helst bare glemme ham. Jeg kan godt høre at der rumsterer mange tanker rundt i dit hoved, som gør at du bliver i tvivl om hvad der er rigtigt og forkert. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med forvirringen.

At kunne lide nogen

Noget som du sikkert allerede ved, er at det er helt normalt og naturligt at få et crush på nogen. Nogle gange betyder det rigtig meget. Andre gange er det mere tilfældigt og forsvinder igen. Og som du skriver kan det være svært at regne ud, hvornår det er det ene og hvornår det er det andet, der er på spil.

Du skriver, at du ikke ved, om du overhovedet rigtig kan lide ham, eller om det bare er fordi du så gerne vil have en kæreste. Og det kan være rigtig svært at finde ud af. Jeg kan godt forstå, at det ikke gør det nemmere at regne ud, når det har stået på i 1,5 år. Der er sket mange ting på den tid, hvor én af dine veninder har været kærester med ham og en anden veninde også har kunnet lide ham. Det giver god mening at det føltes helt Hollywood-agtigt for dig.

Hvad kan du gøre?

En måde du måske kan starte med at prøve at finde ud af om du er vild med netop ham som person, er at sætte sig ned med lukkede øjne og prøve at forestille dig at være kærester med lige netop ham. Du kan måske prøve at forestille dig, hvordan det ville være at være sammen med ham i virkeligheden og hvordan du får det når i skriver sammen. Altså om du føler i hygger jer sammen og har ting til fælles. Og måske også, hvordan han behandler dig og er omkring dig.

Så kan du måske sammenligne det med, at du også prøver at forestiller dig, det at have en kæreste og hvordan det ville føles. Hvis begge følelser er meget ens og du måske ikke kan mærke forskellen på, lige netop at være kærester med ham drengen og det at have en kæreste i sig selv, kan det være at det er lysten til at få en kæreste, der fylder mest, og ikke nødvendigvis ham. Men hvis du på den anden side kan mærke der er noget specielt ved ham, altså måden han er på over for dig, de snakke i har sammen eller noget helt andet, så kan det være, du skal prøve at give det en chance. Kan du mon følge mig i den tanke?

Noget andet du også kan gøre, er at have en periode på f.eks. to uger, hvor i to ikke skriver sammen. Måske kan du finde på en undskyldning for, hvorfor du ikke kan skrive? Så kan du jo bruge den tid på at mærke efter om, du virkelig savner at skrive med netop ham. Eller om du mere savner nogen at skrive med, og måske også mere spændingen i at skrive med en dreng. Kunne det være noget, der gav mening for dig at gøre?

Snakke med ham om det

Hvis du prøver de ting af, som jeg har foreslået og kommer frem til, at det er lige præcis ham du godt kan lide, kan det være en god idé at få det sagt. For selvom en google-søgning måske kan hjælpe lidt, er det kun ham der kan give dig svar på, om han kan lide dig eller ej.

Derfor kunne det måske være en god ide at få fortalt om dine følelser. Du kan jo overveje at sige noget i stil med: “Jeg har noget, jeg gerne vil fortælle dig. Har du tid?” Og hvis han så har tid, kan du sige “Jeg er blevet vild med dig. Jeg ved ikke, om du har det på samme måde, men jeg havde brug for at sige det”.

Hvis nu han føler det samme for dig, er det jo bare rigtig dejligt. Det kan jo faktisk være, at han også er vild med dig! Det kan du finde ud af ved at sige det højt. 

Og hvis nu følelserne ikke er gengældte, kan det også være rart, for så bliver du sikker på, hvordan han har det. Man kan nemlig bruge rigtig meget tid på at gå og drømme om andre.  Sandheden kan hjælpe én med at komme videre og flytte følelserne, så forelskelsen ikke fylder så meget længere, som den har gjort for dig i noget tid. Og det kan faktisk være, at det måske endda kunne hjælpe dig med at glemme ham, ved at sige det højt. Kan du mon følge mig i den tanke?

Hvis du har brug for flere gode råd, kan du også tjekke vores Scoreguide her på BørneTelefonen. Der kan du få tips og tricks til at score, den du er vild med. 

Jeg håber, du kan bruge mine tanker og ideer til noget. Husk at du altid kan skrive igen eller ringe til BørneTelefonen på 116111. Vi sidder klar til at lytte og snakke døgnet rundt. 

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat