Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min bedste ven er forelsket i mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 16 år

Det lyder som en meget forvirrende og frustrerende situation du står i. Derfor er det godt, at du skriver herind og deler det med os.

Jeg kan læse at du og din bedste vens forhold betyder rigtig meget for dig. Jeg kan også læse, at du som ven er opmærksom og vil det bedste for din ven, og netop ikke vil såre ham.

Jeg kan ikke fortælle dig hvad der er det bedste for ham i situationen, men jeg kan dele nogle tanker om, hvordan I måske sammen kan finde ud af det.

Det, der står meget klart for mig, er, at jeres venskab betyder rigtig meget for jer begge. Og at det ville være forbundet med mange svære følelser både at være i jeres venskab og at give op på jeres venskab.

Det, at du er klar på at opgive jeres venskab for ikke at såre ham, siger mig, at du virkelig vil ham det bedste, selvom det ville betyde, at du ville blive knust. Det er virkelig fint og kærligt, at du tænker på hans bedste i det her.

Du skriver, at han godt ved, at dine følelser ikke er gengældt. På den måde leger du ikke med hans følelser, da du har gjort det klart, at du ikke har det på samme måde med ham. Han har prøvet at tage afstand til dig men fortæller, at han hellere vil være venner med dig, selvom det er hårdt, end ikke at have dig i sit liv.

Det er virkelig hårdt at være forelsket, når det ikke er gengældt. Men det ville også være hårdt ikke at have det venskab, der lyder til at have en stor betydning for ham. Jeg tænker, at det kan være svært at tage en beslutning om jeres begges forhold uden at have ham med i den. Du skriver, at I har snakket om det, mens han var fuld, men mon I også kunne prøve at snakke om det, mens I var ædru?

Mon du kunne fortælle ham det, du så fint har skrevet her i brevet. Fortælle om jeres venskab, der betyder så meget for dig, men at du kan blive i tvivl om, hvad der er bedst for ham i det? Måske kan I sammen finde frem til en måde at være sammen på, hvor I begge kan være i det? Og løbende mærke efter hvad der kunne fungere. Følelser og forelskelser kommer og går, og måske kan jeres venskab på sigt udvikle sig til noget mere ligeværdigt, hvor I er mere på samme side.

Jeg tænker, at det vigtigste er, at du er ærlig og fortæller ham om dine tanker, bekymringer og hvor meget jeres venskab betyder. Men også at du er klar på at give ham plads, hvis det er det, han har brug for. Det er bare en svær situation, der lige meget hvad indeholder smerte. Men måske kan I sammen tjekke ind på, hvor I står i jeres forhold, og finde den bedste måde at være i det på?

Jeg håber, at mine tanker kunne være lidt en hjælp i den frustrerende situation, du står i med din bedste ven. Det er en kæmpe styrke, at du er så opmærksom på ham i jeres venskab. Jeg håber, at I finder den bedste måde at være i hinandens liv.

Varme kærlige hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat