Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Meget jaloux kæreste

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige pige

Tak for dit brev til BørneTelefonen. Det er dejligt at du har mod på at skrive til os og få åbnet op om de følelser, som du har omkring din kæreste og din situation lige nu.

Det er dejligt, at du og din kæreste har været sammen i halvandet år. Du beskriver ham som din store kærlighed, at han er perfekt for dig og endda mere perfekt for dig end dine bedste veninder. Det er jo en vidunderlig følelse.

Selvom din kæreste er meget perfekt for dig, er det selvfølgelig også vigtigt at have gode venner og veninder. Det lyder til, at du godt ved, at det også er vigtigt – og det netop er derfor, du er i det her dilemma.

Jeg kan forstå, at dig og din kæreste ikke bor i samme område, men 300 km fra hinanden. Altså et rigtigt langdistanceforhold. Jeg ved fra både andre unge og voksne, at det kan være svært at være i et langdistanceforhold. Man kan ikke se hinanden i hverdagen og savner hinanden meget. Og så kommer man til gengæld måske til at isolere sig lidt sammen med kæresten, når man så er sammen i weekenderne. Måske du og din kæreste også kan have samme mønster?

Du skriver, at din kæreste let bliver jaloux, og at det resulterer i at han bliver sur, når du er sammen med dine venner – som også kan være drenge – og når I eksempelvis drikker alkohol og fester. Jeg ved ikke, om du tænker, det kan have noget at gøre med, at han er langt væk. Det kan måske også have noget at gøre med, at han ikke kender dine venner så godt og ikke er en del af din vennekreds. Der er i hvert fald en mulighed for, at det kan hænge sammen på den måde.

Dit brev til mig fortæller mig, at du er god til at mærke dine egne grænser. Du kan mærke, når du ikke synes, din kæreste opfører sig okay overfor dig. Det er godt, og du skal helt sikkert blive ved med at mærke dine egne grænser.

I dit brev forklarer du, at du ved, at hans jalousi stammer fra svigt i familien. Måske det kan bekræfte dig i, at hans jalousi bor inde i ham og ikke er dit ansvar. Det håber jeg. For jalousien er ikke dit ansvar. Du kan vælge at støtte din kæreste i at få det bedre og blive mindre jaloux. Men det kan være en god idé, at du på samme tid er tydelig omkring, at du ikke vil have, han skal bestemme over dig.

Jeg tænker nemlig, at det kan være svært at være i for dig. Du må love at tænke på dig selv. Det er godt gået, at du har et langdistance kærlighedsforhold i din alder. Det må betyde, at din kæreste betyder rigtig meget for dig. Mon I snakker om, hvad der skal ske i jeres forhold?

I hvert fald tænker jeg, det ville være fint, at I fik en snak om jalousien. Jeg ved, det kan være super svært. Men jeg tror, det er vigtigt, så du kan passe på sig selv. Enten kan du skrive et brev til ham og læse det op eller skrive nogle punkter ned og øve dig lidt inden snakken.

Du kan måske sige noget med: “Jeg elsker dig meget højt, og der er ingen, jeg hellere vil være sammen med. Men jalousien er et problem. Den gør mig meget ked af det. Det er vigtigt for vores forhold, at du begynder at arbejde på at få den væk. Jeg vil gerne støtte dig i det arbejde.”

Jeg har også talt med mange unge, som selv har været jaloux. Mange af dem fortæller, at det er rart, hvis deres kæreste sætter sine egne grænser – for så er det nemmere at se, at det er noget, der skal gøres noget ved. Selvom de kan være skamfulde over det. For mange fortæller mig også, at de synes, det er super pinligt, de er jaloux.

Jeg tænker også, at det vil være en god idé at snakke med en voksen om, hvordan du har det. Når nogen er jaloux, kan det nemlig komme til at fylde meget. Man kan også komme til at tro, at nogle af beskyldningerne passer, fordi den dårlige samvittighed gør så ondt. Derfor er det så vigtigt at få sagt højt. Er der en voksen tæt på dig som du kan snakke med? Det kan være mor, far, onkel, tante. En lærer på din skole eller måske en helt anden voksen?

Jeg kan fornemme, at du selv føler, at det ikke er let. At du måske bør tale med en voksen.  Jeg fornemmer også, at du er en moden pige, der ved at ungdommen er nu.

Vær altid tro mod dig selv, vil du love mig det? Selv i en svær situation som du er i. Husk, at det er aldrig dig, der er problemet. Det er dit liv, og du skal have det godt.

Du bestemmer selv, hvem du er sammen med, heldigvis, men det er altid godt at kunne mærke sig selv, og vide om man har det godt. Husk at du er altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111 vi vil altid gerne lytte til dig.

Med kærlige tanker fra BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat