Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

forelsket i en fra min vennegruppe

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er det godt, at du skriver til os. Jeg kan se, at du er forelsket i en dreng fra din vennegruppe, som tilsyneladende er forelsket i en anden pige. Det er altid hårdt at opleve og jeg tror, at langt de fleste mennesker har oplevet at være forelsket i en, som ikke umiddelbart gengældte ens følelser. Jeg vil gerne give dig et par råd med på vejen.

Du fortæller, at drengen er forelsket i sin ekskæreste, men at hun vist ikke er forelsket i ham. Det er selvfølgelig ikke så fedt. Man kan som regel ikke bare sådan lige ændre folks følelser. Måske har han brug for lidt tid til at komme over eks-kæresten, før han kan mærke varme følelser for en ny. Derfor er man ofte nødt til at være tålmodig og være sammen som venner, og så se om følelserne ændrer sig med tiden. Det kan være en ulidelig situation at stå i – det forstår jeg rigtig godt.

Jeg tænker, at du må prøve at holde fast i dit venskab med ham, og se om det kan udvikle sig over tid. Måske får han øje på dig og glemmer hende den anden. Eller måske finder du ud af, at det ikke skal være ham alligevel.

Du kan måske også prøve at snakke lidt mere med dine veninder om det? Jeg kan se i dit brev at du allerede har fortalt dem lidt. Måske kan du fortælle dem, at du i virkeligheden er blevet rigtig glad for ham og tænker på ham hele tiden, men at han jo er vild med en anden. Tit bliver tingene meget nemmere bare af at snakke med nogen om det. Er det måske en mulighed for dig?

Du har også mulighed for at kigge på vores temaside om kærlighed. Den kan du finde her.

Du skriver også, at det ville være rigtig pinligt, hvis I blev kærester og så slog op, når nu I er i samme vennegruppe. Det kan jeg godt forstå. Der ville helt klart være nogle akavede og lidt svære øjeblikke, hvis I havde været kærester og så havde slået op.

På den anden side tænker jeg, at hvis nu I blev kærester og det bare gik rigtig godt, så ville det jo være ret fantastisk, at I også var i samme vennegruppe. Nogle kærestepar kan også godt slå op som venner og stadigvæk være i samme vennegruppe bagefter. Det er klart, at det aldrig vil være helt det samme, men måske kan det godt fungere alligevel. Giver det mon mening for dig?

Du har været rigtig god til at beskrive din situation for os. Jeg tænker, at det er den styrke du skal bruge til at få snakket med endnu flere om det. Jeg håber, du kan bruge mine råd. Ellers er du meget velkommen til at skrive til os igen eller ringe til os på 116111.

De bedste ønsker

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat