Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

drenge problem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig,

Tak for dit brev!

Du skriver, at du har en kæreste på 16 år, og du selv er 14 år.

Men din mor har sagt, han kun må være 1 år ældre end dig. Du skriver også, at du har haft en kæreste før, som var 2 år ældre end dig – og der flippede din mor ud.

Jeg kan fornemme på dit brev, at aldersforskellen til dine kærester betyder meget for din mor. Det lyder ikke rart, når hun flipper ud. Det er rigtig godt, du har skrevet til BørneTelefonen. Jeg vil prøve at hjælpe dig så godt jeg kan!

Man kan være kærester på mange måder

At være forelsket kan være rigtig dejligt og man kan have mange sommerfugle i maven.

For nogle betyder ‘det at være kærester’ at have det rigtigt godt sammen og at have et tæt forhold. For nogle involverer det også noget seksuelt – men ikke for alle.

Hvis I har noget seksuelt sammen, så kommer aldersforskellen mellem jer til at spille rolle.

Aldersforskel

Der er nogle ting man skal være opmærksom på, når du er 14 år og din kæreste er 16 år, og I har sex sammen. Det handler nemlig om den seksuelle lavalder. Er det noget du kender? Det handler om, at i Danmark har vi en lov, som siger, at personer over 15 år ikke må have sex med personer under 15 år. Den lov har Danmark lavet, for at passe på børn og unge under 15 år. Det er rigtig vigtigt at huske på. Måske det også er derfor, din mor siger, du ikke må have en kæreste som er 2 år ældre end dig?

Jeg har et link her, hvor du kan læse mere om den seksuelle lavalder. Måske kan du og din mor sammen kigge på denne side? På denne side står der nemlig noget om, hvad ideen bag lovgivningen er. Der står også noget om, hvordan man fortolker og bruger denne lov.

Snak med din mor om, hvordan I to er kærester 

Det kan være rigtig svært, hvis ens mor siger, at man ikke må være kærester med en person, man godt kan lide.

Måske betyder det noget for hende, når du fortæller hende noget mere om, hvordan I er kærester. Jeg kommer til at tænke på, om du og din mor måske kan lave nogle regler eller nogle aftaler? Så I på den måde kunne blive trygge ved, hvor I to har hinanden?

Måske kan du også fortælle din mor om de følelser du bliver ramt af, når hun siger, I ikke må være kærester, og når hun flipper ud. Det lyder som om, at I har brug for at tale sammen. Som sagt, kan det være godt at aftale nogle regler. På den måde, kan man bedre undgå skænderier og misforståelser – det ved jeg fra andre unge, der har stået i samme situation.

Det kan nogen gange også være en god ide at skrive det ned, man har brug for at sige. Så kan du læse det højt for hende måske? Jeg har et link her, hvor du kan læse noget mere om, hvordan man siger noget der er svært.

Jeg har et link her, til en side hvor du kan læse en masse om kærlighed og tips til kærlighed!

Jeg håber du kunne bruge mit svar, og husk at du altid kan ringe til BørneTelefonen på 116111 eller skrive til os igen!

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat