Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelskelse i kollega

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige dreng

Hvor er det godt og modigt, at du skriver og deler dine tanker. Jeg forstår, at det både er en forvirrende og svær situation for dig. Det kan være svært at gå alene med blandede følelser og de tanker der dukker op. Jeg håber, jeg kan give dig nogle råd til, hvordan du kan håndtere situationen.

Det kan være svært nogen gange med forelskelse. Desværre kan man ikke altid styre, hvem man får følelser for. Og nogen gange kan man opleve at være “ulykkeligt” forelsket. Altså at man har følelser for én, som desværre ikke føler det samme, eller det ikke kan udvikle sig til noget af en anden grund. Du står bestemt ikke alene. Rigtig mange oplever på et tidspunkt at være ”ulykkeligt” forelsket.

Du kan måske prøve, at være sød mod dig selv, og lade dig selv føle det, du føler. Fortælle dig selv, at der faktisk ikke er noget galt med dine følelser, men det er helt naturligt og derfor helt OK at have det sådan.

Men jeg fornemmer også, at du føler at forelskelsen har ”taget overhånd”, siden det distraherer dig, og det virker til, at du synes, at hun fylder for meget i din hverdag og dit liv? Er det rigtigt forstået? Derfor er det også så fint, at du rækker ud og søger nogle råd til, hvordan det kan blive anderledes.

Du skriver ikke, om du har fortalt hende om dine følelser eller om hun har de samme følelser som dig. Har du mon tænkt over, om det er noget du kunne have lyst til? Det kan være rart at få vished om, hvordan hun føler. Den vished kan du måske også bruge til at komme videre.

Måske kan en øvelse være, at du forestiller dig, at hun var forelsket i dig, men at du ikke havde følelser for hende. Hvordan ville du så håbe, at hun så var overfor dig? Måske kan det at skifte perspektiv, hjælpe dig på vej med at se det fra hendes perspektiv?

Hvis du skulle forestille dig en hverdag, hvor hun ikke fyldte så meget, hvordan ville den så se ud? Eller med andre ord: Hvad vil du gerne, at du i stedet kunne bruge din tid på? Er der mon venner, fritidsaktiviteter eller hobbyer, som du ville ønske, at du brugte mere tid på? For så kan det være en oplagt mulighed for at fylde din tid ud med noget, du godt kan lide. Det er nemlig også sådan, man bedst kommer til at tænke på noget andet. Det kan også være en mulighed for måske at møde en ny kommende forelskelse eller kæreste.

Derudover vil det også være en god idé at snakke med andre om, hvordan du har det. Måske dine venner eller nogen i din familie? De har måske haft den samme eller en lignende oplevelse. Det føles nemlig tit rart og lettende, når man fortæller om noget svært. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan man skal fortælle om det, så kan du finde nogle gode råd her.

Hvis du ikke har lyst til at snakke med nogen om det, så kan det være rigtig rart at skrive dagbog om ens tanker og følelser. Det kan også være dejligt at høre musik, der passer til hvordan du har det.

Jeg håber meget, mit svar kan hjælpe dig på vej.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat