Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forbudt kærlighed..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14.

Mange tak for dit brev, hvor du meget fint fortæller om dine bekymringer i forhold til din kæreste og dine forældre. Du fortæller, at du er 14 år og går i 7. klasse og som jeg har forstået det, går din kæreste "T" i 9. klasse - og er to-tre år ældre end dig.

Og nu er du i den situation, at dine forældre ikke vil have, at du ikke er kærester med "T", da de mener, han er for gammel til dig.

Det lyder som om, du har forsøgt, at få dine forældre til at acceptere, at du har din kæreste, det tænker jeg er sejt af dig - du må være en pige med en stærk viljestyrke.

Når man forelsker sig, kan det fylde rigtig meget i ens liv. Det kan være en svær tid - især, hvis ens forældre ikke kan lide ens kæreste eller sågar forbyder en at være kæreste med ham/hende.
 
Jeg kan ikke læse i dit brev, om du har talt med dine forældre, om hvad der er den dybere grund til, at de ikke ønsker, du er kæreste med "T". Måske handler det om, at de er bange for at du går i seng med ham og bliver gravid i en ung alder? Måske handler det om din families ære? Måske om noget helt andet..?

Uanset hvad det kan handle om, tænker jeg, at de sikkert forsøger at passe på dig, selvom det ikke er den følelse, som du står tilbage med. Jeg kan godt forstå, hvis du er vred, frustreret og/eller ked af at dine forældre har forbudt dig at se din kæreste. Du nævner flere episoder, som, jeg synes, lyder meget voldsomme, og jeg tænker faktisk, at du og din familie måske har brug for at nogen udefra hjælper jer med at få snakket sammen om det her på en ordentlig måde...

Hvad tænker du om, hvis I fik en neutral udeforstående til at snakke med jer..? Tror du at det kunne være en mulighed for jer? Ofte kan det nemlig gøre det muligt at få lavet nogle kompromiser, som alle kan leve med og ofte medvirker det til, at man får talt om tingene på en mere ordentlig måde, hvis der er en tilstede, der ikke skal dømme, men bare mægle...

Jeg vil gerne sige til dig, at jeg ikke synes, dine forældre har taklet det her på nogen god måde. Jeg synes helt klart ikke, det er i orden, at de har ødelagt din gave fra T, og det er jo naturligvis heller ikke ok, at du skal gå og være bange for at blive slået.

(Hvis dine forældre slår eller truer dig, så mener jeg, det er vigtigt, at du får det sagt til en voksen, som kan støtte dig - det kan være en lærer, sundhedsplejersken eller en anden voksen, som du har det godt med. - Det er aldrig i orden at udøve psykisk eller fysisk vold, og hvis de er så pressede, at de gør det, så skal nogen hjælpe jeres familie til at finde andre måder at klare uenigheder på.)

Hvis du har brug for at tale med en voksen om din situation, er du velkommen til at kontakte BørneTelefonen på tel. 116 110, eller skrive ind på UngeChatten- måske ville det være et godt sted at starte..? Så kunne I evt. også snakke om, hvordan du evt. kan få fat i en person, der ikke holder med nogen og som kan hjælpe jer med at finde andre måder at takle situationen på...

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat