Brev

For tidligt at være forelsket som 10-årig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 10 snart 11.

Det lyder som om, du er forelsket i en rigtig sød pige. Du gør dig nogle rigtige gode tanker om, hvad det egentlig vil sige at være kærester.

Der er rigtig mange mådre at være kærester på -  som du også selv er inde på. Måske holder man i hånd. Måske krammer man. Måske kysser man. Måske er man hjemme hos hinanden om aftenen og i weekender. Eller man snakker sammen i skolen.

Der er ikke nogen måde, der er mere rigtig end andre. Og det lyder som om, du allerede godt ved, hvordan du gerne vil være kæreste med nogen. Det lyder også til, at du er klar til at have en kæreste. Men at du bare ikke er klar til at kysse endnu. Og det er altså sejt, at du mærker efter og ved, hvad der er rigtigt for dig, og hvad du er klar til.

Så er der bare tilbage at springe ud i det. Du skriver, at du allerede har hjulpet nogen med at blive kærester. Jeg tænker, at du derfor har noget erfaring på området, du selv kan bruge. Det kunne måske også være en mulighed, at det er din ven, som denne her gang hjælper dig?

Hvis du har brug for gode råd, til hvordan man bliver kærester, kan du også kigge på vores hjemmeside: https://bornetelefonen.dk/tema/forelskelse.

Jeg synes ikke, det er for tidligt at få en kæreste, når man er 10 år. Så længe hun bare er på din egen alder. Og så længe du kun er kæreste på den måde, du er parat til. Held og lykke

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat