Brev

Hej Brevkasse!

Hej rådgiver der læser det her!

Jeg er en dreng på 10 år, jeg vil gerne spørge om hvad man skal gøre hvis man er forelsket i en pige.

Skal man bare spørge direkte om man skal være kærester?

Dreng, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 10 år

Hvor lyder det dejligt at du er forelsket.

Man kan gøre mange forskellige ting, når man skal spørge en om I skal være kærester. Nogle skrivet er brev, andre beder deres ven eller veninde om at spørge.

Hvis man er meget modig spørger man selv. Man kan også sende sms, spørger på snapchat eller på andre medier om man skal være kæreste. Hvilken en af måderne har du lyst til?

Det værste der kan ske er at hun siger nej, men så har du fortalt hende, at du synes hun er dejlig  - det er da en herlig kompliment.

Du kan måske også få lidt flere idéer her i vors gode råd:https://bornetelefonen.dk/tema/forelskelse

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat